UVREDLJIVA USPOREDBA

ZAGREB PRIDE PROTIV UDRUGE BRANITELJA 'Gayeve su strpali u isti koš s udbašima i pedofilima, čekamo reakciju DORH-a'

'Tražimo objavu registara homoseksualaca i ostalih nametnika', napisali su u braniteljskoj udruzi
Zagreb, 140614.Trg zrtava fasizma.Pod sloganom Na pravoj strani povijesti odrzava se 13. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2014.Na slici: osupljanje sudionika.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Udruga Zagreb Pride najavila je pokretanje kaznene prijave protiv zajednice braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije zbog usporedbe homoseksualaca sa udbašima, kosovcima, pedofilima, ratnim dezerterima, ratnim profiterima i ostalim nametnicima, javlja portal crol.hr.

- Ovog tjedna ćemo napisati prijavu protiv te udruge, jer sadržaj priopćenja definitivno ima elemente tog kaznenog djela, rekla je odvjetnica Udruge Natalija Labavić. U Udruzi se ujedno nadaju da će na ovaj govor reagirati Državno odvjetništvo i pokrenuti istragu.

Naime, početkom siječnja zajednica braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije objavila je priopćenje za javnost zbog javnog objavljivanja primanja vođe prosvjednika u Savskoj 66, stopostotnog invalida Đure Glogoškog, koje je prenio Braniteljski portal.

U tom su priopćenju najoštrije osudili izjave premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića, "u kojima su oni nemoralno, neosnovano i bez imalo srama objavili primanja 100% HRVI Đure Glogoškog i prozvali ga državnim parazitom".

Od saborskog zastupnika iz Šibenika, Franka Vidovića, kojeg u priopćenju prozivaju za veleizdaju, zatražili su da javno objavi sva svoja primanja, kao i primanja članova uže obitelji. I ne samo to.

- Nadalje, molimo ga da kao sudionik časnog Sabora RH pokrene inicijativu za objavu registara udbaša, kosovaca, pedofila, ratnih dezertera, ratnih profitera, homoseksualaca i ostalih nametnika", stajalo je u priopćenju braniteljske udruge.

Na portalu crol.hr se pitaju kako su se homoseksualci (i to dvaput zaredom) našli u istom košu s pedofilima, ratnim profiterima i "ostalim nametnicima".

- I zašto ti branitelji traže od drugih da objavom nekakvog registra homoseksualaca također krše Zakon o zaštiti osobnih podataka, što sami zamjeraju premijeru i ministru? Čime su se to homoseksualci zamjerili tim braniteljima? - piše crol.hr.

Odgovore na ta pitanja pokušali su dobiti od Mladena Spahije, predsjednika Županijske zajednice udruga HVIDR-a Šibensko-kninske županije.

On, međutim, nije želio odgovoriti na ta pitanja.

- Za koga ste rekli da radite? A tko stoji iza tog portala? Znači radite u interesu tih navedenih? Mislim da nema komentara, rekao je na upite portala crol.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 19:34