PRVI POTPIS

ZAGREB I VLADA NAPOKON KREĆU U GRADNJU DJEČJE BOLNICE Dovršetak zdanja u Blatu trebao bi se financirati iz fondova EU i to u udjelu od 85 posto

 
Neizgrađena Sveučilišna bolnica
 Davor Pongracic / CROPIX

Ministarstvo zdravstva u suradnji s Gradom Zagrebom počinje realizaciju izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u ponedjeljak će biti predstavljena prva faza provedbe projekta pod nazivom “Priprema analiza, studija, projektno-tehničke i ostale potrebne dokumentacije za projekt izgradnje nacionalne dječje bolnice”.

Vrijednost projekta je oko 42,3 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok ostatak iznosa pokrivaju državni i gradski proračun.

Finalizacijom dokumentacije stvorit će se nužni preduvjeti za prijavu projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice za sufinanciranje iz europskih fondova u narednom programskom razdoblju, ističu u Ministarstvu zdravstva.

Prema najavi Ministarstva, predstavljanju će prisustvovati premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric.

Predsjednik Vlade i zagrebački gradonačelnik potpisat će sporazum o suradnji na pripremi projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 21:27