SUNCE, SUNCE, SUNCE

ZABORAVITE KIŠU I HLADNOĆU Idući tjedan čekaju nas prave ljetne vrućine i temperature do 31°C

Split, 29713.Kralja Tomislava.Visednevna nesnosna vrucina natjerala je mnoge da potraze spas u hladovini ili u klimatiziranim prostorijama, dok je ovaj mladic pronasao spas ispod mlaza hladne vode na fontani.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX / CROPIX

Iako ste jučer i danas zbog kiše i osjetno nižih temperatura vjerojatno morali izvući kišobrane i tople jakne iz ormara, već sutra ih možete pospremiti jer stiže novi toplinski val.

Danas će biti promjenljivo, ponegdje u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice će biti malo kiše, a mogući su i kratkotrajni lokalni pljuskovi. U većem dijelu Dalmacije bit će uglavnom suho.

Vjetar će iti slab i umjeren sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu bura, a na srednjem i južnom jugo, mjestimice jako.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 15 do 20, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 22 do 27 °C.

Sutra nas oćekuje djelomice ili pretežno sunčano, te malo toplije. Više oblaka očekuje se u prvom dijelu dana. Tek ponegdje može biti malo kiše, ponajprije u gorskim predjelima.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak, koji će u Velebitskom kanalu mjestimice biti i jak.

Najniža temperatura zraka uglavnom od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna u kopnenom području od 19 do 24, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 24 do 29 °C.

U Zagrebu će sutra biti djelomice sunčano s više oblaka u prvom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će oko 12, a najviša dnevna od 22 do 24 °C.

Od ponedjeljka, a osobito u utorak i srijedu u cijeloj Hrvatskoj, osim u gorskim predjelima, očekuju nas prave ljetne temeprature oko 30 stupnjeva, a na istoku Hrvatske predviđa se čak 31 Celzijevac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:18