GOTOVA ISTRAGA

Za želučane tegobe zagrebačkih policajaca kriva je pokvarena krumpir salata: ‘Zatvaramo restoran‘

Također, pokazalo se da su higijena i čistoća u restoranu bile zadovoljavajuće, a krumpir salata je pala na mikrobiološkom testu

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Prije desetak dana nekoliko se zagrebačkih policajaca otrovalo hranom u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke.

Odmah je naložena istraga koja je pokazala da je za sve kriva - krumpir salata. Također, pokazalo se da su higijena i čistoća u restoranu bile zadovoljavajuće, a krumpir salata je pala na mikrobiološkom testu.

‘Nakon završenog nadzora i analiza, utvrđeno je da je mikrobiološka čistoća objekta, temeljena na analizi brisova predmeta, površine, pribora i ruku zaposlenika, zadovoljavajuća sukladno Pravilniku o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom i Priloga I. Pravilnika (N.N.137/09), dok je analiza dostavljenog uzorka hrane (krumpir salata) pokazala da rezultati ispitivanja nisu sukladni preporučenim mikrobiološkim kriterijima Vodiča za mikrobiološke kriterije za hranu (Ministarstvo poljoprivrede, ožujak 2011.) čija je provedba osigurana Zakonom o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu (N.N. 18/2023)‘, stoji u objašnjenju.

Nakon obavljenog nadzora i postupka po preporukama i nalazima, sanitarna inspektorica je odobrila nastavak rada kuhinje s 1. ožujkom 2023. godine.

Ipak, restoran se neće tako skoro ponovno otvoriti jer je objekt u Petrinjskoj 30 predviđen za konstrukcijsku obnovu te je u tijeku preseljenje službi koje tamo posluju. Djelatnike restorana će rasporediti na rad na drugim lokacijama, a opremu uskladištiti do ponovnog otvaranja nakon obnove.

Inače, u tijeku je nadzor cjelokupnog poslovanja segmenta ugostiteljstva u uslužnim poslovima Policijske zagrebačke te će se nakon završenog nadzora donijeti preporuke koje će biti implementirane radi unaprijeđena poslovnih procesa i kvaliteta usluge, poručuju iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:20