PRESLAGIVANJE VLADE

ZA NJEGA DO JUČER NITKO NIJE ČUO, A DANAS ĆE POSTATI MINISTAR Plenković uvjerava sve oko sebe: 'Vjerujte mi, on je jako, jako dobar...'

 Boris Kovacev / HANZA MEDIA

Nakon jučerašnjeg preslagivanja Vlade i prezentiranja novih ministara javnosti, najveća je nepoznanica ime Marka Pavića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava.

Na ministarsku dužnost dolazi s pozicije državnog tajnika u tom Ministarstvu, gdje je proveo svega pola godine.

Premijer Andrej Plenković predstavio ga je kao čovjeka kojega ne znamo, ali je jako, jako dobar.

Njegov prethodni rad ne upućuje da su mu rad i mirovinski sustav uža specijalnost, piše Dnevnik.hr.

Rođen je 1979. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Geofizičkom odsjeku PMF-a 2004. godine gdje je godinu dana kasnije i zaposlio.

Magistrirao je na istom odsjeku 2009. godine u suradnji s National Oceanography Centre (NOC) u Southamptonu gdje je i odradio svoju Chevening stipendiju 2005. godine na projektu vezanom uz transport ugljikovog dioksida u oceanu. Pavić je i predsjednik udruge britanskih stipendista u Hrvatskoj, Chevening Alumni Hrvatska.

Kao student je bio nagrađen rektorovom nagradom, a pored Cheveninga bio je nositelj stipendija The British Scholarship Trust, Nacionalne zaklade za znanost, te Grada Zagreba.

Pavić je bio i predsjednik Mreže mladih znanstvenika, kao i Udruge za očuvanje hrvatskih voda i mora SLAP.

Član je HDZ-a, a na mjesto državnog tajnika u Ćorićevom Ministarstvu došao je na preporuku Andrije Mikulića, tadašnjeg šefa zagrebačkog HDZ-a. Bio je i jedan od članova užeg tima Drage Prgometa, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba koji se na izborima nije proslavio.

Imovinska kartica Marka Pavića nije osobita zanimljiva i ne govori nam puno o novom ministru. Otplaćuje dva manja kredita u Zagrebačkoj banci, no nema niti jednu nekretninu. Nije oženjen i nema djece. Nema ušteđevinu.

Kao državni tajnik primao je plaću od 14.554 kune neto. Od 12. siječnja Pavić je i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, no u imovinskoj kartici ne piše kolika su mu primanja po toj osnovi.

Od veljače 2015. do dolaska na mjesto državnog tajnika u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Pavić je bio voditelj EU projekata u Institutu za stručno usavršavanje mladih. Prije dolaska u Ministarstvo bio je i voditelj projekata u Udruzi Slap i to od rujna 2010. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 16:46