STIŽE HLADNA FRONTA

Vremenska prognoza: Uživajte u suncu, za vikend nam stiže kiša i niže temperature!

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Nakon pravog proljetnog toplog i sunčanog vremena, već ovog vikenda sa subote na nedjelju Hrvatsku će pogoditi novi temperaturni šok.

Prognostičari za sutra najavljuju nastavak sunčanog vremena. U Dalmaciji i Slavoniji dan će proteći gotovo bez oblačka, dok će u ostatku zemlje povremeno biti male naoblake. Jutarnje temperature u kontinentalnim će predjelima biti između 3 i 8°C, na Jadranu od 9 do 14°C, dok će se u najtoplijem dijelu dana mjeriti od 14 do 21°C na kopnu, odnosno od 18 do 23°C na obali i otocima, javlja meteo.hr.

Četvrtak će posvuda započeti pretežno sunčanim i vedrim vremenom, no prema kraju dana se u unutrašnjosti očekuje nešto više oblaka nego prethodnih dana, osobito u Podravini i Posavini, gdje mjestimice može pasti i malo kiše. Dnevne temperature u unutrašnjosti kretat će se između 15 i 23°C, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U petak nas također još uvijek očekuje pretežno sunčano, mjestimice s više oblaka, osobito u Slavoniji. Na krajnjem istoku moguća je i pokoja kišna kap. Bit će malo hladnije uz dnevnu temperaturu od 12 do 15°C. Na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme uz temperaturu oko 20°C.

Prognostičari za vikend najavljuju promjenjivo i hladnije vrijeme.

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomično sunčano uz više oblaka krajem dana. Dnevna temperatura iznosit će oko 20 celzijevih stupnjeva. No već u noći sa subote na nedjelju u Hrvatsku će se spustiti hladna fronta. U nedjelju će posvuda biti oblačnije i hladnije.

Kiše bi mogla pasti u unutrašnjosti, a lokalni pljuskovi mogući su i na Jadranu, gdje će zapuhati i jaka bura. Temperatura zraka osjetno će se sniziti, osobito na kopnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:17