DOLIJAO U ROVINJU

Vozio auto bez položenog ispita, a u ruksaku pritom imao ecstasy, marihuanu i amfetamin

Osumnjičeni 29-godišnjak, koji je drogu namijenio daljnjoj preprodaji, priveden je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske

ilustrativna fotografija

 Srecko Niketic/CROPIX

Istarska policija zaustavila je mladića koji je u ruksaku imao 74 tablete ecstasyja, vrećicu s 20 ružičastih kapsula, dva smotuljka ružičaste praškaste materije i vrećicu s 3 grama marihuane, a uz to je prikupio i nekoliko prometnih prekršaja.

U Rovinju je 26. lipnja policija na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Ulice Stanka Pauletića zaustavila automobil koji je vozio 29-godišnjak. Kad su došli do Volkswagen Pola pulskih registracija, vidjeli su ruksak u kojemu su ubrzo pronašli razne vrste droga. Sveukupno su otkrili vrećicu sa 74 tablete ecstasyja, vrećicu s 20 komada ružičastih kapsula, dva smotuljka s 2,1 grama ružičaste praškaste materije i vrećicu s 3 grama zelene biljne materije.

Testiranjem je za ružičastu materiju dobivena pozitivna reakcija na amfetamin, a za zelenu materiju je utvrđeno da se radi o marihuani. Osim što je posjedovao drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji, 29-godišnjak je počinio i prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita. Uz to, ima i zabranu polaganja vozačkog ispita od dvije godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova radi ranijih prometnih prekršaja.

Zbog počinjenja prometnog prekršaja protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iz domene zlouporabe droga, osumnjičeni je sljedeći dan priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:47