TEŠKA NESREĆA

Vozač koji je u Splitu oborio 17-godišnjaka imao 1,20 promila alkohola, mladić u jako teškom stanju

Radi se o teškim tjelesnim ozljedama koje pacijentovo stanje čine kritičnim i ugrožavajućim, rekao je dr. Joško Markić

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Sedamnaestogodišnjak iz Splita, koji je u ranim jutarnjim satima četvrtka teško stradao kao pješak u naletu automobila kojim je upravljao pijani vozač, nalazi se u splitskoj bolnici s teškim ozljedama glave - prijelomom lubanje i nagnječenjem mozga te mu se liječnici bore za život, piše Slobodna Dalmacija.

- Radi se o teškim tjelesnim ozljedama koje čine njegovo stanje kritičnim i ugrožavajućim - kratko je rekao pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju splitskog KBC-a, dr. Joško Markić.

U tijeku su, kaže, mjere intenzivnog liječenja kojima se stanje pokušava stabilizirati i liječiti prema svim dostupnim smjernicama i pravilima struke.

Kako je izvijestila splitska policija, maloljetnik je oko 3.30 sati na pješačkom prijelazu prelazio cestu na križanju Velebitske i Vukovarske ulice te je na njega iz smjera sjevera prema jugu Velebitskom ulicom naletio Golf kojeg je vozio 27-godišnjak s područja Dugog Rata. Bio je alkoholiziran, a kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, izmjereno mu je 1,20 promila alkohola u krvi.

Policija je navela da je vozio neprilagođenom brzinom, no još nije poznato koliko je ona iznosila i je li eventualno prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Na mjestu nesreće obavljen je očevid kojeg je vodila zamjenica ODO-a uz asistenciju prometnog vještaka i policije i koji je potrajao do 5.30 sati do kad je bila zatvorena cesta do raskrižja s ulicom Matice Hrvatske.

Kako bi što detaljnije utvrdili sve okolnosti ove tragične nesreće, splitska policija pozvala je potencijalne svjedoke da nazovu Postaju prometne policije na brojeve telefona 021/ 504-036 i 504-010 ili osobno pristupe u postaju na adresi Put Plokita 81, Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:49