OD IZVORA DO MORA

Volonteri romskog naselja Kuršanec iz prirode uklonili ambalažni otpad

Grad Čakovec uključio se u ekološki projekt kojemu je cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša

Čišćenje okoliša kod Čakovca

 Jutarnji List

Grad Čakovec organizirao je u subotu veliku akciju čišćenja ambalažnog otpada u okolici romskog naselja Kuršanec. Projekt Od izvora do mora koji su pokrenuli Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova okupio je dvadesetak volontera koji su iz prirode uklanjali ambalažni otpad, a sve u cilju podizanja svijesti javnosti o problemima vezanim za zaštitu okoliša. Sav prikupljeni otpad adekvatno će zbrinuti GKP Čakom d.o.o..

image

Čišćenje okoliša kod Čakovca

Jutarnji List

- Tijekom akcije, osim uklanjanja ambalažnog otpada iz prirode, dobro raspoložena ekipa volontera iskoristila je vrijeme za druženje, a iskustvo će upotrijebiti za podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša i prirode u svojoj sredini - izjavio je predsjednik Vijeća romske manjine Josip Petrović.

Akciju je podržala Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis, a u samo provođenje akcije uključili su se volonteri iz romskog naselja uz podršku mjesnog odbora i predstavnika Grada Čakovca.

image

Čišćenje okoliša kod Čakovca

Jutarnji List

Podsjetimo, u ovogodišnjemu izdanju ekološkoga projekta Coca-Cole, Konzuma, Jutarnjeg i Udruge gradova Od izvora do mora sudjelovat će čak 28 gradova. Uz promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, velika je novost ovogodišnjeg izdanja sadnja drveća u urbanim sredinama, koja će biti financirana iz nagradnoga fonda natječaja ovog projekta, u cilju jačanja apsorpcije ugljikova dioksida te snižavanja temperature zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:23