KAOS NA KRKU

‘Voda se slijeva u centar mjesta, na nekim dijelovima je ima i do dva metra. Danima ćemo ispumpavati‘

Vatrogasci su od jutra obavili 23, 24 intervemncije, a najteža situacija odvija pet minuta od središta Krka

Poplave na Krku

 /Hrt/htv

Nevrijeme i velike oborine na otoku Krku u petak izazvale su velike poplave, a voda će se ispumpavati danima, javlja HRT. Voda seže i do dva metra, poplavljena su polja, strojevi i automobili nekih mještana. Materijalne štete će biti, ali srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Najteža situacija odvija se na predjelu Kimpi pet minuta od središta Krka, gdje podzemne vode neprestano poplavljuju područje, pa vatrogasci crpljenjem nastoje održavati razinu vode.

image

Poplave na Krku

/Htv/hrt

Prema neslužbenim meteorološkim podacima, na mjernoj postaji Ponikve u 24 sata pale su ekstremne 274 litre kiše po četvornom metru. Podaci Državnoga hidrometeorološkog zavoda govore o 168 litara kiše u Krku - što je rekordna dnevna količina oborine za svibanj. Vatrogasci su tijekom noći i jutra obavili 23 intervencije, doznaje se u petak od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Krk Gorana Grubišića.

image

Poplava na otoku Krku

/Htv/hrt

"Voda je u povlačenju, o kojoj površini se radi, još uvijek ne mogu reći u ovom trenutku. Na nekim dijelovima ima i do dva metra vode. Problem je što se voda slijeva u centar grada s ove lokacije. Imamo već nama dobro poznate dvije lokacije na kojima ćemo idućih nekoliko dana ispumpavati vodu", istaknuo je.

image

Poplava na otoku Krku

/Htv/hrt

"Odradili smo 23, 24 intervencije. Uglavnom se radi o ispumpavanju, a imali smo i uklanjanje prepreka te izvlačenja vozila. Na sreću, ljudskih žrtava i ozlijeđenih nema", dodao je. Naglasio je kako je i općina Malinska bila zahvaćena nevremenom. Izdano je narančasto upozorenje i, kako kaže, zasad se pomjera vrijeme početka kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 09:58