SPAS GOSPODARSTVA

Vlada: Rok nije prekoračen jer ga nije ni bilo

O provedbi plana za oporavak gospodarstva premijerka će govoriti na presici sljedeći tjedan
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Hrvatska Vlada danas je priopćenjem iz svog ureda reagirala na, kako se navodi, niz medijskih objava o navodnom prekoračenju roka provedbe mjera Programa gospodarskog oporavka za rješavanje problema nelikvidnosti, ističući da nije prekoračila rok jer on za plan gospodarskog oporavka nikada nije bio zadan, nego se provodi kontinuirano.

Iz Ureda najavljuju da će o provedbi Programa gospodarskog oporavka premijerka Jadranka Kosor govoriti početkom sljedećeg tjedna.

Napominje se da je u Planu provedbenih aktivnosti programa gospodarskog oporavka, koji je dostupan na internetskom portalu Vlade, od samog početka navedeno da će Ministarstvo financija i druga mjerodavna državna tijela kontinuirano pratiti likvidnost i nadzor nad plaćanjima trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske.

“Iz svega je vidljivo da su netočne formulacije da je Vlada propustila poduzeti mjere koje su bile zadane do 1. lipnja 2010. godine jer taj datum nikad nije bio naznačen, što je i istaknuto na konferenciji za novinare”, navodi se u Vladinu priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:19