ZATVORENA SJEDNICA

Vlada predložila smjenu Vojkovića s čela Croatia osiguranja

Za novog predsjednika predložila je Zdravka Zrinušića koji trenutno obavlja dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke d.d. i ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru Croatia osiguranja d.d. predložila smjenu dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića te člana Uprave Damira Mihanovića.

Za novog predsjednika predložila je Zdravka Zrinušića koji trenutno obavlja dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke d.d., uz obrazloženje kako on ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru.

Vojkovićeva smjena spominje se već tjednima, a osobito nakon što je on, zbog sukoba s čelnikom HSLS-a Darinkom Kosorom istupio iz stranke, međutim, Vlada to na prošloj zatvorenoj sjednici nije učinila. Smjenu je konačno prije tri dana za Stojedinicu najavio ministar financija Ivan Šuker, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja.

Zanimljivo je da odluka dolazi upravo u trenutku objave uspješnih poslovnih rezultata Croatia osiguranja. Naime, najveći domaći osiguravatelj 2009. godinu zaključio je s neto dobiti od 90,6 milijuna kuna, što je rast od 48,2 posto u odnosu na godinu ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:56