TELEFONSKA SJEDNICA

Vlada objavila nove cijene goriva: Pojeftinjuju i benzin i dizel, pogledajte nove iznose

Nove cijene goriva vrijedit će sljedećih četrnaest dana
 Željko Hajdinjak/Cropix

Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena osnovnog benzinskog goriva stajati 11,48 kuna po litri, što je deset lipa manje nego do sada, a dizelskog 12,50 kuna, što je 69 lipa manje.

Cijena plavog dizela i dalje je fiksirana na 8,49 kuna po litri.

Cijena plina za UNP spremnike iznositi će 10,07 kn/kg, a bila je 10,16 kuna, dok će UNP za boce stajati 14,32 kn /kg, devet lipa manje nego u protekla dva tjedna.

Nove cijene će vrijediti sljedećih 14 dana.

Da nema mjera Vlade, navodi se u priopćenju s telefonske sjednice, te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve uredbe, benzin bi koštao 13,24 kn/l, dizel 14,39 kuna, a plavi dizel 9,76 kuna po litri.

Razrješenja u SAFU-u i Hrvatskim šumama

Na istoj sjednici je na osobni zahtjev razriješena je vršiteljica dužnosti ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Nikolina Tkalčec, a novim vršiteljem dužnosti ravnatelja SAFU-a imenovan je Dragan Jelić, koji je istodobno razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Isto tako, stoji u priopćenju Vlade, s obzirom na istek mandata i odlazak u mirovinu dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, donesen je zaključak kojim se predlaže Skupštini Hrvatskih šuma imenovanje Nediljka Dujića za predsjednika, a Igora Fazekaša i Ante Sabljića za članove uprave, na temelju provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:02