ŠAPUTANJA U KOPRIVNICI

Vitković: Ne znam što je Polančec radio u Podravci

 Nikola Wolf/CROPIX

KOPRIVNICA - Miroslav Vitković, predsjednik Uprave Podravke, ne želi komentirati navode Ante Nobila, odvjetnika Damira Polančeca o tome kako je bivši potpredsjednik Vlade posljednjih tjedana pokušavao pomoći svojim kolegama u Podravci.

Ipak, Vitković je napomenuo kako nije moguće jednim potezom poništiti sve gubitke nastale brojnim aferama krajem prošle godine.

- Ne znam što je Polančec radio, ali mi smo ubrzali aktivaciju brenda SMS-a, ovrhu pravnih sljedbenika FIMA-e te smo dobili famozna dva ugovora OTP banke koji su trenutno na iščitavanju - rekao je Vitković i najavio sastanak s predstavnicima OTP banke nakon Uskrsa, sljedeći tjedan.

Na današnjoj konferenciji za novinare prikazani su poslovni rezultati Podravke za prošlu godinu. Podravka Grupa 2009. godinu je završila pod utjecajem brojnih afera i događaja koje su u kapitalu ukupno iznosile 388,4 milijuna kuna.

Ukupna prodaja Grupe iznosila je 3 587 100 000 kuna što predstavlja pad od dva posto u odnosu na 2008. godinu.

Slučaj Polančecovog uhićenja nerado komentiraju i županijski i gradski hadezeovci. Stjepan Milinković, predsjednik Županijskog ogranka navodi kako je podrška ovih ogranaka Predsjedništvu stranke dovoljno jasan čin prema Polančecu.

- Nemam što komentirati osim što je navedeno u službenom priopćenju. Podržavamo odluke Predsjedništva čak i ako neki članovi osobno tako ne misle - rekao je Milinković koji je za razliku od jučer ne želi ni komentirati Polančecovu moguću nevinost.

- Nisam nikad rekao da je Polančec nevin nego da mu se tek treba dokazati krivnja - kazao je šef županijskog ogranka HDZ-a. Damir Felak, šef Polančecu u koprivničkom Gradskom odboru, još je šturiji u izjavama.

Na novinarski upit kako komentara jučerašnje odluke Odbora, uputio nas je na tajnika stranke.

- Ako Vam nešto nije jasno u priopćenju, obratite se tajniku stranke. Nemam što komentirati - rekao je Felak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:59