STEGOVNI POSTUPAK

VISOKI ČASNI SUD HDZ-A DANAS ODLUČUJE O SUDBINI KOSOR Hoće li biti izbačena iz stranke?

Stegovni postupak je pokrenut zbog učestalih javnih istupa u kojima je kritizirala politiku stranačkog vodstva

ZAGREB - Jadranka Kosor došla je nešto prije 11 sati u pratnji odvjetnika Krunoslava Olujića na Visoki časni sud HDZ-a. Njega je povela kao svjedoka budući da suđenje nije otvoreno za javnost.

Podsjetimo, Visoki časni sud HDZ-a danas će odlučiti o sudbini bivše predsjednice stranke, protiv koje je pokrenut stegovni postupak na zahtjev zagrebačkoga gradskog odbora HDZ-a, zbog učestalih javnih istupa u kojima je kritizirala politiku stranačkog vodstva.

Predsjednik suda Tomislav Čuljak već je ranije najavio da će se izuzeti iz postupka, jer u stranci obnaša i funkciju političkog tajnika, pa će peteročlanom sudskom vijeću predsjedavati Florijan Boras.

Njezinu zahtjevu da se postupak vodi pred javnošću nije udovoljeno pa će današnja sjednica biti zatvorena za javnost.

U stranci nisu željeli nagađati kakva će biti odluka suda, budući da je Predsjedništvo HDZ-a na prošlotjednoj sjednici, na kojoj je odlučilo pokrenuti stegovni postupak protiv bivše predsjednice , donijelo i zaključak kojim je objema stranama u postupku zabranilo javne istupe vezane uz postupak.

Na odluku suda moći će se žaliti Predsjedništvu, koje odluku može poništiti ili ublažiti, pa je, primjerice, moguće da ju sud odluči isključiti iz stranke, a da Predsjedništvo tu odluku preinači u ukor pred isključenje, o kojem se ovih dana nagađalo u medijima. Jadranka Kosor je, kada je odlučeno da će morati na Visoki sud časti, izjavila kako će tražiti i prisutnost javnosti te naglasila kako će i ona na Sudu imati što za reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 04:26