15 POSTO VIŠE NEGO LANI

Više od 100 tisuća turista iz Srbije ove godine u Hrvatskoj: Ostavit će oko 50 milijuna eura

Podaci turističkih agencija navode kako je u prvih šest mjeseci hrvatsku obalu posjetilo 46,592 turista

BEOGRAD - Čak 46,592 turista iz Srbije koji ljetuju na hrvatskom Jadranu u prvih šest mjeseci ostvarili su 256.780 noćenja što je šest posto više nego prošle godine, javljaju beogradske Večernje novosti . Očekuje se kako će do kraja sezone srpski turisti u Hrvatskoj ostaviti preko 50 milijuna eura.

Broj turista iz Srbije ove će godine premašiti 100 tisuća što je značajan skok , od 15 posto, u odnosu na prošlu sezonu.

- Prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva turizma Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice, u prvih šest mjeseci ove godine bivšu jugoslavensku republiku posjetilo je 46.592 srpskih turista, koji su ostvarili 256.780 noćenja – javlja portal B92 .

Portal navodi i kako su, prema turističkim agencijama, među najatraktivnijim ljetovalištima za Srbe Istra, Poreč, Rovinj i Kvarner, ali i da su odlasci u Hrvatsku i dalje u najvećem broju slučajeva individualni.

- Iako je ovog ljeta zabilježeno nekoliko incidenata i napada na turiste iz Srbije, u Ministarstvu turizma Hrvatske ističu kako se žalbe tih gostiju ne razlikuju mnogo od pritužbi turista iz ostalih zemalja – navode Večernje Novosti.

Posebno se ističu riječi glasnogovornice hrvatskog Ministarstva turizma Antonele Frković koja tvrdi da je 'Hrvatska sigurna turistička zemlja. Incidenti povezani s gostima iz Srbije brojčano ne odudaraju od broja incidenata koji se odnose na goste iz Njemačke, Slovenije i drugih zemalja'.

- Za reklamiranje Jadrana u Srbiji i manjim dijelom u BiH, Hrvatska ove godine potrošila oko 230.000 eura. Oko 130.000 je izdvojeno za TV reklame, a ostatak na velike panoe u Beogradu, Novom Sadu i Subotici – zaključuju Večernje Novosti .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 03:21