NAKON ŠTRAJKA

VILIM RIBIĆ NAJAVIO OSTAVKU 'Dat ću je, preispitivanje odgovornosti je imperativ, ali za razliku od Stipića, ja ostavku dajem članovima'

Zagreb, 070414.Trg Svetog Marka, Ustavni sud.Matica hrvatskih sindikata odrzala je konferenciju za novinare o podnosenju Prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona o uskrati prava na uvecanje place po osnovi ostvarenih godina radnog staza - 4, 8 i 10 posto.Na fotografiji: predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Nakon što je predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić podnio ostavku uslijed neuspjelog štrajka u obrazovanju, isto je najavio i predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, piše T-portal .

'Nakon ovako velikog događaja odgovornost unutar sindikata se mora preispitati, dakle i ja ću dati ostavku. O tome će se izjasniti tijela koja su donijela odluku o štrajku. Preispitivanje odgovornosti je imperativ svake organizacije', poručio je Vilim Ribić.

On se osvrnuo i na Stipićevu ostavku.

'To je u redu što je Stipić najavio, jedina je razlika između nas i njega ta što mi ne dajemo ostavku novinarima, već članovima. Mi ne radimo pompu. S obzirom na to koliko je zla nanio sindikalnom pokretu, on bi trebao dati neopozivu ostavku. Svojim soliranjem, isticanjem, potkopavanjem i piljenjem grana od 2006. do danas, to je čitava jedna serija', žestoko se obrušio na Stipića Ribić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec rekao je da je Vlada ovoga puta bila 'jača te da je pobijedila', no da to ne znači da će sindikati stati s borbom.

'Iz poraza se više može naučiti nego iz pobjede i to je prilika da ojačamo svoje slabe karike', kaže Mihalinec.

U vezi podnošenja ostavke kaže da se nakon svake akcije u tom sindikatu radi temeljita analiza na svim razinama, a po statutu su mandati njega kao predsjednika, kao i svih dužnosnika sindikata, također na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 05:27