PROBLEM U DVORU

VILIBOR IMA RJEŠENJE ZA ODLAGANJE NUKLEARNOG OTPADA Uvalio bi ga Slovencima: 'Oni ionako grade deponij'

 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Protiv smo izgradnje odlagališta za nuklearni otpad u Dvoru, ali i bilo gdje u Hrvatskoj. Slovenci grade u blizini Krškog odlagalište i spremni su zbrinuti za odgovarajuću naknadu i naš dio otpada iz nuklearke. Novac za to postoji, osigurali su ga građani Hrvatske plaćajući račune za struju.

Rekao je ovo Ivan Vilibor Sinčić u ponedjeljak u Sisku, na tiskovnoj upriličenoj u povodu problema zbrinjavanja nuklearnog otpada na području općine Dvor. On, Dušan Cvetanović, koordinator Živog zida za Sisačko-moslavačku županiju, te Dijana Miličević, aktivistica iz Dvora, istaknuli su kako vlast u Dvoru, koju drže SDSS i HDZ manipuliraju građanima i opstruiraju pokušaje akcije građana protiv izgradnje odlagališta.

Prozvali su načelnika općine Nikolu Arbutinu, zamjenika župana Bogdana Rkmana i saborskog zastupnika iz redova SDSS-a Milorada Pupovca da šute o toj problematici, kao da je u tijeku nekakva velika politička trgovina. Upozorili su kako neke druge stranke, poput HNS-a, svojim pričama o odlagalištu u Dvoru samo nastoje jeftino kupiti potporu birača na terenu, dok istovremeno njihovi članovi u Saboru glasuju za odlagalište u Dvoru.

- Dvor je po prirodnim ljepotama jedna od najljepših općina u Hrvatskoj, na tome treba graditi razvoj toga kraja, kojeg je država u potpunosti zanemarila, a sada tamo planira izgraditi nuklearno odlagalište, što će značiti raseljavanje i pustoš za taj kraj, upozorila je stanovnica Dvora, eko-aktivistica Dijana Miličević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:25