OKRŠAJ SNIMLJEN MOBITELOM

VIDEO: VLASNICA PRIVATNOG DOMA ZA STARIJE NASRNULA NA ZAGREPČANKU KOJA JE DOŠLA PO MAJKU: Bila je bijesna i bezobrazna, lupala me, a onda i gurnula...

 
 Screenshot

Zagrepčanka čija je majka bila smještena u privatnom obiteljskom domu za starije i nemoćne 'Vinogradska' proživjela je, kaže, prave strahote s vlasnicom doma, te je ogorčena njezinim ponašanjem priču odlučila podijeliti s javnosti.

Tvrdi kako je zbog loših uvjeta, svoju majku željela premjestiti u drugi dom. S drugom ustanovom dogovorila je sanitetski prijevoz u 14 sati, no ona je već oko 10 sati u četvrtak otišla do doma kako bi spremila majčine stvari, piše Zagreb.info.

- Gospođa me nije očekivala i tu je počeo konflikt. Pitala je zašto sam ja došla u to vrijeme, na što sam ja rekla sam da sam došla spakirati mamine stvari jer mama ide u drugi dom i u 14 sati će doći sanitet. Počela se derati kuda sam ja krenula, na što sam joj ja odgovorila da sam krenula svojoj majci, a ona je rekla: 'Marš van, marš van, ovo je moj dom'. Tada sam se okrenula i pitala hoće li se prestati derati i da idem majci složiti stvari, doći će sanitet i raskidamo ugovor, više nemamo ovdje što raditi. Bog zna što su radili mojoj mami - ispričala je Zagrepčanka koja napominje kako je vlasnica doma 'Vinogradska' i ranije imala ispade i to u vezi minornih stvari poput otvaranja prozora i dizanja ili spuštanja roleta.

Oko 14 sati u četvrtak sve je eskaliralo, kada je žena došla po svoju majku.

- Trebala sam potpisati raskid ugovora, a njezin muž ga je rukom pisao na zidiću. Moja mama je u tom trenu još uvijek bila u domu, a nisu nas pustili unutra - prepričava Zagrepčanka koja je potom zakoračila u dom u kojem se nalazila njezina majka.

- Cijelo to vrijeme moj sin je snimao, žena me počela naguravati, lupati, ja sam se jedva suzdržavala jer sam znala da sin snima. Trpjela sam njezine udarce po ramenima i grudima, opako je bila bijesna i bezobrazna i onda me je gurnula na žardinjeru - priča napadnuta žena, koja je u tom trenu uzela mobitel vlasnice doma i od bijesa ga je htjela razbiti, ali se suzdržala jer je znala da bi joj to samo bio dodatan trošak uz sav šok koji je proživjela.

Nakon okršaja, žena je vlasnici vratila mobitel, a ona je krenula zvati policiju.

Zaposlenici drugog doma, koji su došli po staricu zgražavali su se, priča napadnuta Zagrepčanka, a šokirani su ostali kada su vidjeli da nema uvjeta da staricu spuste u ležaju.

- Dečki su pitali kako će po stepenicama prenijeti ležeći krevet, da mamu prenesu do kola. Te stepenice su spiralne, a ako otvarate takvo mjesto valjda morate osigurati neke uvjete. Naposljetku su dečki vratili ležeći krevet u kola te su uzeli sjedeća kolica i u njima su mamu, onako iznemoglu spustili do kola - priča žena koja je kasnije otišla na policiju i prijavila incident te priložila snimku kao dokaz. Ipak, oni su joj kazali kako može podići samo privatnu tužbu.

- Nakon toga sam otišla kući i u pola jedan ujutro su me zvali iz doma u koji je mama prebačena, da su je prebacili na Sveti duh jer joj nisu mogli izmjeriti saturaciju i da joj je tlak bio jako nizak te je u jako lošem stanju - govori žena koja je spremna ići do kraja kako bi ispravila ovu nepravdu i kako bi se taj dom zatvorio.

- Nisam osvetoljubiva, ali nisam bila sigurna hoće li mi mama umrijeti za jedan sat, za pet dana ili što će se zapravo dogoditi i na sve to još dobijem batina - zaključila je.

Zagreb.info poslao je upit i Obiteljskom domu za starije i nemoćne Vinogradska, ali do zaključenja teksta nisu dobili odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 20:12