ŠEF HDZ-a U DUBROVNIKU

VIDEO: TOMISLAV KARAMARKO 'HDZ, nažalost, posluje kao i većina poštenih firmi u državi, jedva spajamo kraj s krajem'

Split, 150513.Povodom lokalnih izbora u splitskoj sredisnjici HDZ-a odrzana je konferencija za medije.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Čizmić / CROPIX

DUBROVNIK - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko demantirao je tvrdnje premijera Zorana Milanovića kako se gospodarski program HDZ-a oslanja na devalvaciju kune. Izjavio je to danas u Dubrovniku, gdje je nazočio predizbornom skupu gradskog ogranka te stranke.

- Premijer vadi iz konteksta ono što ne treba vaditi iz konteksta, što je izrečeno na našem forumu, rekao je Karamarko.

- Umjesto gospodarskih problema, on se počeo baviti našim programom, koji radimo s našim prijateljima Bavarcima, pokušava naći nekakve mane, pa onda čak sad i izmišlja, kazao je.

- Mi ćemo isto tako štititi tečaj kune jer ne može se izvršiti jedan takav dodatni udar na građane, izjavio je Karamarko.

- To što je on danas ispalio, dakle imao je jedan monolog onako skoro čak i domoljubni, koji je mene iznenadio, ali promašio je cijelu loptu.

Karamarko je izjavio i kako očekuje pobjedu HDZ-a u nadolazećim izvanrednim izborima u Dubrovniku, na Korčuli i na Rabu.

'Pohvalio' je aktualnu Vladu da su ‘stručnjaci za zaduživanje' te ironično primjetio kako je to jedino što rade dobro.

Na primjedbu novinara kako je HDZ stranka čiji je račun u minusu, te pitanje kako onda, ako ne može stranka biti u plusu namjeravaju vratiti državu u pozitivu, Karamarko je odgovorio:

- Nemojte mi samo tu teoriju, mislim, to je ovako malo moćnija teorija, znate, cinično je rekao Karamarko.

- Mi smo ove godine bili zakinuti od državnog proračuna jer nam se zadnjima isplaćivalo. Ne bih to htio pripisati vladajućima i njihovoj malicioznosti, ne bi oni tako. Mi smo imali velike troškove, mi smo imali pobjedničku kampanju, koja je koštala oko osam milijuna kuna, ne znam sad točno, i mi nemamo nikakvih prihoda osim iz državnog proračuna, rekao je Karamarko.

- Poslujemo, nažalost, kako posluje većina poštenih firmi u Hrvatskoj, tako da ne može spojiti kraj s krajem.

Uhićenje Branimira Glavaša Karamarko nije htio komentirati: ‘To je pravosudni problem, pomalo već i mučan, i ne bih komentirao.’

Po pitanju statusa hrvatske nacionalne manjine u BiH, Karamarko je rekao da se HDZ bori za ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, te da je to izrazio i u pismu koje je poslao Hrvatskom narodnom saboru.

- Naš narod, Hrvati, u našoj domovini, Bosni i Hercegovini, ima manja prava nego što imaju neke nacionalne manjine recimo u Hrvatskoj, ili bilo gdje u Europi, rekao je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:40