UZBUNA U PLAŠKOM

VIDEO: Predsjednica Općinskog vijeća (SDSS) zbog policije odustala od koncerta četničkog dua

'Ja sam rođen ‘đe džamije nema, muslimane mrzim od malena...', jedan je od sthova Žareta i Gocija. 'U Plaškom će pjevati po mome', tvrdi Mara Šupica

PLAŠKI - U Kobri, kafiću u vlasništvu Mare Šupice (SDSS), predsjednice Općinskog vijeća Plaškog, u petak i subotu navečer održat će se uskrsni koncert pročetničkog dueta " Žare i Goci", poznatih po hitovima poput "Krajina je plakala zbog Mlađe" i "Ja sam rođen ‘đe džamije nema".

***NOVO*** Obitelj Mare Šupice, vlasnici kafića Kobra, odustala je od organiziranja koncerta dueta Žare i Goci i to, formalno, zbog neprijavljivanja javnog okupljanja.

- Nadležna policijska postaja do danas nije zaprimila formalnu prijavu javnog okupljanja u kojoj bi bili obavješteni o održavanju koncerta. Obavljen je razgovor s vlasnicima ugostiteljskog objekta gdje se trebao održati koncert, prilikom čega su vlasnici upoznati sa zakonsim odredbama vezanim za ispunjavanje uvjeta javnih okupljanja. Nakon toga vlasnici su odustali od organizacije i održavanja koncerta - priopćeno je iz PU karlovačke.

- Uopće me ne zanima šta oni pjevaju u Austriji ili negdje vani i što vi mislite o tome. Kod mene će pjevati kako ja sviram! Ja sam složila repertoar i, bude li koncerta, svirat će isključivo po njemu. Bila sam na policiji u Ogulinu s namjerom da prijavim koncert ali su mi rekli da nije potrebno jer je to događaj za mali broj ljudi. Žare i Goci su najbolji prijatelji mojeg najboljeg prijatelja i zato sam ih i pozvala. Oni sviraju pjesme koje ljudi ovog kraja vole - prije zabran je rekla Mara Šupica, dodajući da će ipak razmisliti hoće li najavljeni događaj na kraju biti koncert ili tek "druženje s prijateljima".

Kako bi nas uvjerila u širokogrudnost Plaščana, Šupica tvrdi da bi u svom kafiću vrlo rado ugostila i Marka Perkovića Thompsona.

- I tu bi se držala istog principa. Pjevao bi ono šta mu ja odredim. Ono što je pjevao po kojekakvim skupovima tako je malo važno. Thompsko ima jedan od najljepših glasova na hrvatskoj glazbenoj sceni - slatkorječiva je Šupica.

U politički i nacionalno uzavrelom Plaškom najava koncerta dodatno je uzburkala strasti u ionako podjeloljnoj općini. Koalicijski partner HDZ, a ni PU karlovačka zasad se nisu očitovali, no Županijski odbor SDSS-a oštro je osudio namjere njihove političarke.

- Do jutros nisam znao za taj događaj. Pokušao sam u nekoliko navrata stupiti u telefonski kontakt sa Šupicom, no ne javlja mi se na pozive. Ako je informacija o koncertu točna, o svemu ću žurno obavjestiti vodstvo stranke s kojim ću se konzultirati o poduzimanju daljnjih koraka - bio je odlučan Rade Kosanović, predsjednik ŽO SDSS-a Karlovačke županije.

Stihovi "hita" Ja sam rođen ‘đe džamije nema

"Ja sam rođen ‘đe džamije nema,

muslimane mrzim od malena.

Da zna kurva kakva je slanina,

nikad ne bi ljubila Turčina.

Oj turkinjo ‘đe su ti dimije,

u četnika oko redenika.

Kad podgojim Miloša i Marka,

potjeraću Turke sa Osmaka"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 16:17