NEBO SE OTVORILO

VIDEO: POTOP U RIJECI, PIJAVICE U ISTRI Bujice poplavile gradske ulice, more u Umagu izbacilo uginulog dupina

 YouTube

RIJEKA - Zbog velikih količina kiše, koja je popodne padala na riječkom području, vatrogasci su danas intervenirali u 20-ak slučajeva, a vatrogasne ekipe još su na terenu, doznaje se večeras iz Javne vatrogasne postaje Grada Rijeke.

Najviše je intervencija bilo zbog poplava stanova, kuća i poslovnih prostora u središtu grada, a vatrogasci su na teren izašli i zbog poplave u podvožnjaku te zbog poplavljene otvorene javne garaže i vozila na njoj.

Na nekoliko mjesta voda je izbila šahte na cestama, a zabilježeno je i padanje grana na prometnicu.

Promet središtem Rijeke je zbog bujica i poplavljenih prometnica nekoliko sati bio otežan, no, nakon 16 sati kiša se smirila, pa se i promet normalizirao.

Najviše kiše palo je u Cerniku pokraj Grobnika, čak 276 mm do 17 sati. Slijedi Kukuljanovo sa 153 mm, Rijeka-Vežica sa 132 te Rijeka-Pehlin sa 124 mm. Obilna kiša pala je i oko Učke i Ćićarije. Kako je objavio večeras Istramet, na moru zapadne obale Istre zabilježeno nekoliko pijavica. Prijepodne ih je viđeno nekoliko na moru kod Novigrada, a poslijepodne kod Rovinja. Pijavice su ostale na otvorenom moru pa nisu zabilježene štete.

More je jutros na umaški lukobran izbacilo uginulog dupina, objavio je Istramet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:28