SUČELJAVANJE KANDIDATA

VIDEO, Josipović: Plakao sam kada je umro Ivica Račan

Cjelokupni sadržaj sučeljavanja, tijekom kojega su Primorac, Ivo Josipović i Vesna Pusić razgovorali i o mnogim važnim političkim temema, Jutarnji list će objaviti u subotu u prilogu Magazin
 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Suze nisu mjerilo tuge, ali čovjek se danas srami suza bez razloga. Kada čovjek izgubi emocije, to postaje veliki problem, pogotovo u politici, kaže nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac. O suzama, tuzi i emocijama razgovarali smo s troje predsjedničkih kandidata koji su sudjelovali u sučeljavanju što ga je u utorak organizirao Jutarnji list u restoranu Allegro hotela Westin.

Cjelokupni sadržaj sučeljavanja, tijekom kojega su Primorac, Ivo Josipović i Vesna Pusić razgovorali i o mnogim važnim političkim temema, Jutarnji list će objaviti u subotu u prilogu Magazin. A zašto i kada plaču predsjednički kandidati može se vidjeti i u video prilogu objavljenom uz članak na kojemu donosimo taj dio njihovog sučeljavanja.

Kandidatkinja HNS-a Pusić otkrila je da nije plačljivica u teškim životnim situacijama, ali zato zaplače kada gleda tužne filmove. - Kada sam u dramatičnim i teškim situacijama rijetko reagiram suzama. Ako se to i dogodi, onda je to naknadno. Ali plačem kada gledam žalosne filmove, rekla je Pusić. Plakala je tako, priznaje, uz film Planina Brokeback koji prikazuje nesrtetnu ljubav dvojice gay kauboja.

- Rastužile su me muke tih dvojice prijatelja, ali i to ljudsko okruženje koje svojim stavovima i predrasudama uništava ljudsku egzistenciju, objasnila je ona.

SDP-ov kandidat Josipović ne plače uz filmove, iako kaže da mu nije neugodno plakati. - Nisu uvijek suze važne, one su samo vanjska ekspresija duboke tuge. A ja sam duboko bio potišten kada je umro moj prijatelj Ivica Račan. Plakao sam tada, rekao je Josipović.

Iako je najviše plakao kada mu je umro otac, Primorac priznaje kako ga može rastužiti i nesreća nepoznatih ljudi koje sreće na ulici. - Prije par dana potresla me scena djeteta invalida koje je prosilo. Odmash sam se sjetio svoje Lore i Mateje i razmišljao kako bi njima bilo da nemaju mamu i da ja nisam tu, ispričao nam je Primorac.

No, sučeljavanje ipak nije završilo tužno: Josipović je prije odlaska u hotelskom baru zasvirao klavir. Iako se malo nećkao, Pusić ga je nagovorila da sjedne za klavir, što je on učinio i odsvirao pjesmu Zdenka Runjića “Galeb i ja”. I njegov nastup pogledajte u video prilogu uz članak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:26