1297 KUNA TAMO - 'VAMO...

VIDEO: Gradonačelnik Bandić nije primijetio da mu je rata kredita narasla?

Iako je kod Stankovića tvrdio da je digao kredit u eurima, sporazum između Hypo banke i Bandića jasno pokazuje da je gradonačelnik ipak digao kredit u švicarskim francima. Rata mu se povećala za 1297 kuna
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Kad je nedavno gostovao u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zvučao je vrlo uvjerljivo rekavši kako je za svoj stan, kupljen 2006., podigao kredit u eurima, a ne švicarskim francima.

- Ja sam digao kredit na 111 tisuća eura i imam ratu 6880 kuna - rekao je Bandić, a na izričito pitanje “Jeste li se možda zeznuli pa ste u ‘švicarcima’ digli…”, Bandić je odgovorio:

- Nisam, nisam u ‘švicarcima’. Digao sam u eurima! Ali sporazum između Hypo banke i Bandića, koji smo legalno dobili na uvid, jasno pokazuje da je gradonačelnik ipak digao kredit u švicarskim francima. Kredit je sklopljen 10. svibnja 2006., na rok otplate od 20 godina. Glavnica kredita iznosi 171.600 švicarskih franaka, kamata 3,88 posto, a mjesečna rata 1029 švicarskih franaka.

Je li gradonačelnik zaboravio u kojoj je valuti digao kredit za stan prije četiri i pol godine? Ako je zaboravio, mi ćemo ga podsjetiti koliko se povećala njegova mjesečna rata od 2006. do danas.

Srednji tečaj švicarskog franka u lipnju 2006. bio je 4,64 kune, a danas je 5,9 kuna. To znači da je mjesečna rata Bandićevog kredita u početku iznosila 4774 kune, a danas iznosi 6071 kunu. Drugim riječima, rata se povećala za 1297 kuna.

Moguće je i da je Bandić kredit , sklopljen u švicarskim francima, kasnije konvertirao u kredit u eurima. No, nema logike u pretvaranju rate u eure ako ta rata, kako kaže Bandić, danas iznosi 6880 kuna - 800 kuna više nego što danas iznosi rata u “švicarcima”.

Potvrdio izbornu kandidaturu

Milan Bandić u novogodišnjoj noći najavio je da će se kandidirati na parlamentarnim izborima, javio je HTV.

“Sigurno je da ću na parlamentarnim izborima sudjelovati, i to s mlađim afirmiranim ljudima i svim onim referencama koje sam dosad u gradu napravio i ugledom kojeg sam stekao, ne samo kod građana grada Zagreba, nego i kod svih građana Republike Hrvatske”, rekao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 16:30