POSLUŠAJTE KAKO PJEVA

VIDEO, GLAZBENA KARIJERA PALOG HDZ-ovca: Bivši tajnik MORH-a pjeva po svadbama i krstitkama!

Željko Goršić (52), bivši državni tajnik u MORH-u, nova je pjevačka zvijezda poznatog karlovačkog glazbenog sastava Dynamic band. Nakon što je osam godina kao prvi ministrov čovjek bio zadužen za ljudske resurse u Ministarstvu obrane, pa smjenom vlasti završio na burzi, Goršić sada zarađuje pjevanjem domaćih, narodnih i zabavnih, te stranih hitova po svadbama i drugim prigodama, jer posao još nije pronašao.

- Upravo mi je istekao period od godinu dana primanja dužnosničke naknade. Nezaposlen sam i tražim posao. Istina je i da sam se ponovno počeo baviti pjevanjem, ali to je više iz ljubavi nego zbog zarade. Nije to ništa ozbiljno - rekao je za Jutarnji bivši državni tajnik.

Publika oduševljena

Dobro upućeni izvor kaže nam da ni jedan bend ne zarađuje manje od tisuću eura po svadbi, a Goršiću bi onda pripala šestina tog iznosa.

Osnivač benda Dražen Rataić kaže da se angažman Željka Goršića u njihov sastav može bez problema nazvati poslom godine.

- Njegove glazbene mogućnosti su strašne, i kada se pročulo da će nam se pridružiti telefoni nam nisu prestajali zvoniti. Nije on k nam došao zbog novca i to naša publika osjeća na nastupima, zadovoljan je Rataić.

Goršić im se pridružio prije dva mjeseca, a nakon nekoliko proba, kaže, odradili su jedne krstitke i nekoliko svirki na domjencima u restoranu Zrinski, koji se nalazi u sklopu MORH-ova doma. Zanimljivo, baš Goršić i tadašnji ministar obrane i njegov dugogodišnji politički mentor Branko Vukelić , isti su restoran, kojim upravljaju državne Pleter usluge i otvorili 2009.

Šef Dynamic banda, kaže, znao je da će s Goršićem u sastavu postati zanimljivi i medijima, te očekuje da će zbog njegovih poznanstava postati poznati i dalje od Karlovca.

Goršić je oduvijek vezan uz glazbu, osamdesetih je pjevao po festivalima, ali i gostionicama. Tada je bio monter parnih turbina u nekadašnjoj Jugoturbini. Ključni trenutak za njegovu karijeru se zbio 1990. kada je postao član HDZ-a, tri godine kasnije postaje predstojnik Ureda za obranu Karlovac, a kasnije i načelnik Uprave. Ulaskom Branka Vukelića u Sanaderovu vladu, ubrzo biva imenovan državnim tajnikom. Prije dvije godine u Karlovcu je osnovao braniteljski pjevački zbor Petar Svačić. Lani je doživio dvostruki udarac. Na nacionalnoj razini njegov HDZ izgubio je izbore, što ga je koštalo posla u MORH-u, a na lokalnoj razini potpuno je stranački marginaliziran, zajedno s Vukelićem.

Nestašni sin

On što je obilježilo njegovu političku karijeru svakako je nelegalna gradnja Društvenog doma u Turnju, te nelegalno spajanje objekta na struju i vodu, i sve to resursima MORH-a. Investiciju je na kraju prihvatio Grad Karlovac te legalizirao objekt, a Goršić je ipak, kao odgovorna osoba (tadašnji predsjednik gradske četvrti) novčano kažnjen.

Na ruku mu nije išlo ponašanje sina koji je izbačen iz stranke i dvaput osuđen, jednom zbog demoliranja inventara, a jednom zbog premlaćivanja. U oba slučaja društvo su mu pravili kolege iz zloglasne lokalne Mladeži HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 17:33