PREPOZNAJETE LI GA?

VIDEO: DRZNIK UHVAĆEN NA DJELU Nadzorna kamera snimila lopova kako besramno krade ruksak

 Screenshot: Facebook

U centru Splita, u restoranu Corto Maltese, u nedjelju je došlo do drske krađe.

Kako pokazuje snimka s nadzorne kamere koju su iz restorana objavili na svojoj Facebook stranici, naizgled sredovječni muškarac u plavim trapericama, svijetlo plavoj košulji i kratke kose oprezno je ušao u objekt te se ogledavao po prostoriji.

Nakon nekoliko sekundi sjeo je za mali stol taman iza grupe od osam španjolskih turista koji su u tom trenutku jeli te rukom, koju je pokrio jaknom, drsko zagrabio prema ruksaku koji je stajao na stolici iza jednog od njih.

Iz prve mu nije pošlo za rukom, u drugom pokušaju ga je omeo muškarac za stolom koji je naglo ustao, ali iz trećeg pokušaja je zgrabio ruksak i hladno odšetao iz restorana.

O nevjerojatnoj krađi razgovarali smo i s vlasnikom restorana, Danijelom Nikollom koji nam je odmah na početku kazao da im se ovako nešto baš nikad nije dogodilo:

- U prostoriji je bilo 11 osoba uz lopova, a vani je bilo prepuna terasa s koje se kroz prozore moglo vidjeti unutra. Nitko ne može vjerovati da se lopov uopće usudio na takvo nešto, kraj toliko ljudi. Da nisam vidio na kameri, ne bih vjerovao da je moguće.

Osim snimke na kameri, gospodin Nikolla nam je dao i nešto detaljniji opis lopova po tome kako su ga zapamtili gosti i članovi osoblja:

- Bio je to krupan muškarac, možda malo prosijede kose, naoko srednjih godina - kazao je vlasnik Corto Maltesea.

Otkrio nam je i što je zapravo lopov ukrao:

- Nije tu bilo nekih velikih dragocjenosti, ali je problem u tome da su u ruksaku bile četiri putovnice. Kako su Španjolci za pola sata morali nazad na kruzer, nisu stigli ni osobno prijaviti krađu pa je prijavljena telefonski. Sada su u Grčkoj, a ovih dana bi trebali doći do Dubrovnika da policiji osobno prijave krađu te iznesu sve detalje - kazao nam je gospodin Nikolla.

Inače, iz restorana su uz objavu snimke s nadzorne kamere također zamolili goste da paze na svoje stvari kako se ovakav nemili incident, ma koliko bio rijedak, ne bi ponovio. Evo i njihove objave s Facebooka.

- Dragi naši gosti, treba nam Vaša mala pomoć. Prepoznajete li ovog drskog lopova? U nedjelju je na bezobrazan način ukrao torbu sa putnim dokumentima. Ako prepoznajete ovu osobu, molimo Vas da javite nama ili policiji.
Hvala,
P.s. - pazite na stvari...
Corto Maltese

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 13:17