JAKO NEVRIJEME

VIDEO Dalmacija pod vodom: Bujice teku ulicama, pala rekordna količina kiše, u trenu nastao kaos, snimljena i pijavica

Jug Hrvatske zahvatila je velika promjena vremena

Sinj 

 /Dalmacija Danas

Splitsko područje zahvatilo je veliko nevrijeme. U Splitu je za 20 minuta palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, a sve rekorde oborilo je Zadvarje gdje je palo nevjerojatnih 100 litara kiše. Na Šolti je u prijepodne uočena i pijavica, javlja Dalmacija danas.

Dugoočekivana kiša napravila je krkljanac i u prometu grada Sinja. Poplavila je ceste i dignula šahtove i jednostavno otežala promet, piše pak Dalmacija news.

Portal eZadar javlja da je na terenu nekoliko vatrogasnih ekipa i to uglavnom zbog poplavljenih prometnica i dvorišta u Sukošanu i na Plovaniji.

Prema objavama na društvenim mrežama jutros je pod vodom i podvožnjak u Arbanasima koji tradicionalno "zapliva" čim krenu ozbiljnije kiše.

I stanovnici šibenskog predjela Dolac našli su se jutros u velikim problemima kao što je slučaj kad se god padne malo veća količina kiše, pa im poplavi cesta i podrumi.

- Kad se kanalizacija i oborinske vode stave u jednu cijev...milina. I onda kažu da Dolac plavi samo zbog dizanja mora.... Bravo. - komentar je Šibenčanke koja je snimila poplavljenu cestu, prenosi Morski.hr.

Ovo je početak promjene koja će zahvatiti Dalmaciju sljedeća dva dana. Očekuju se obilne oborine dok temperature neće značajno padati. Stabilizacija se očekuje u srijedu krajem dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 11:08