POSJET ISTRI

Vesna Pusić: Hrvatska ima priliku postati vodeća zemlja regije

Predsjednička kandidatkinja smatra da predsjednik prije svega mora biti pošten i odgovoran čovjek, mora imati znanje i biti sposoban, te mora biti hrabar i uporan, a svojim likom i karakterom mora imati utjecaja

PULA – Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić nakon Rijeke i Buzeta u večernjim je satima u utorak stigla i do najvećeg istarskog grada kako bi se predstavila moguće budućim glasačima.

– Važan čimbenik cijele kampanje je neposredni kontakt s ljudima – kazala je Pusić dodajući da je u predsjedničkim izborima osoba program. Inače, ona smatra da predsjednik prije svega mora biti pošten i odgovoran čovjek, mora imati znanje i biti sposoban, te mora biti hrabar i uporan, a svojim likom i karakterom mora imati utjecaja.

Naglasila je kako je Hrvatska do sada propuštala svoju šansu, no u narednih pet godina više neće. – Danas Hrvatska ima priliku postati vodeća zemlja regije i to ne smijemo i nećemo propustiti – istaknula je Pusić.

Što se tiče arbitražnog sporazuma između Hrvatske i Slovenije, predsjednička kandidatkinja smatra da je se granica sa Slovenijom mora riješiti, te da je Hrvatskoj, njenim građanima i tvrtkama od vitalnog interes ulazak u Europsku uniju. Naravno, po pitanju granice u arbitražnom sporazumu Pusić priznaje da postoji rizik koji se, kaže ona, može minimalizirati na način da se utječe na transparentnost sastavljanja liste s koje će se birati arbitri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 06:07