NITKO IM NIJE JAVIO

Veliki propust: Inspektori u restoran u kojem se otrovao Puljanin došli nakon - pet mjeseci!?

Iz Inspektorata kažu da im policija za slučaj Stanka Lakovića nje javila do 23. listopada

Stanko Laković

 Screenshot Rtl Danas, Profimedia/

Od Državnog inspektorata napokon smo uspjeli dobiti nekoliko informacija vezanih uz slučaj trovanja Stanka Lakovića u jednom riječkom restoranu, koji se dogodio još u svibnju ove godine. Naime, Laković je tom prilikom naručio mineralnu vodu te završio u bolnici zbog spaljenog jednjaka, a usprkos činjenici da je riječ bila o iznimno teškim posljedicama, nadzor od strane inspektorata napravljen je više od pet mjeseci nakon tog događaja.

Iz Inspektorata pojašnjavaju kako nadzor nisu niti mogli napraviti ranije jer su obavijest o događaju od PU Primorsko - goranske dobili tek 23. listopada, dok je obavijest od DORH-a stigla tek 6. studenog, istog dana kad im je stigla obavijest i za slučaj od prošlog vikenda.

Inspektorat je, kažu, odmah po obavijesti pohitao obaviti nadzor nad objektom u kojemu se zbio događaj iz svibnja (ne odgovaraju kojeg je točno datuma nadzor obavljen), ali on se zbog proteka vremena sveo isključivo na izjave zaposlenika.

‘Po zaprimanju informacija sanitarna inspekcija je obavila inspekcijski očevid u ugostiteljskom objektu u kojem se događaj iz svibnja zbio, no zbog proteka vremena (više od pet mjeseci) u kojem Državni inspektorat nije imao informaciju o događaju očevidom se moglo samo utvrditi, i to iz izjava zaposlenika, o kojoj vrsti pića se radilo, ali ne i tzv. LOT, odnosno rok trajnosti istih. Također, iz izjava zaposlenika utvrđeno je da je reakcija na konzumaciju bila momentalna. Uzorci suspektne serije nisu zatečeni jer je, također prema izjavama zaposlenika, preostala količina tog pića normalno uslužena drugim gostima i nitko nije imao nikakvih reakcija. Nadzorom se kroz sljedivost utvrdio i dobavljač te hrane", stoji u njihovom odgovoru, u kojemu nas za daljnje informacije upućuju na MUP.

Nejasno je iz kojeg razloga je Inspektorat o slučaju obaviješten tek u listopadu te je li riječ o zakašnjeloj reakciji policije ili pak o mogućnosti da bolnica koja je zaprimila Lakovića o slučaju uopće nije obavijestila primorsko - goransku policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:15