SLAVLJE U OSIJEKU

VELIKA POBJEDA NA SUDU Poništen još jedan ugovor za kredit u francima. Banka Ivoni mora vratiti 378.000 kuna!

Osijek, 160415.Sutkinja Opcinskog suda u Osijeku Mirna Grgic-Radojcic proglasila je nistetnim ugovor o stambenom kreditu u svicarskim francima izmedju Zagrebacke banke i Ivone Nikolic u vrijednosti 110 tisuca svicarskih franaka.Na fotografiji: tuziteljica Ivona Nikolic i Ivica Butor koji je takodjer nedavno dobio nepravomocnu presudu o nistetnosti ugovora protiv banke PBZ.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos, Vlado Kos / Cropix / Vlado Kos, copyrighted

OSIJEK - Zagrebačka banka mora vratiti 328.149,56 kuna plus zakonske zatezne kamate te podmiriti parnični trošak od 50 tisuća kuna Osječanki Ivoni Nikolić.

Riječ je o iznosu kojeg je tužiteljica do sada uplatila za stambeni kredit u kunskoj protuvrijednosti od 109.600,00 švicarskih franaka podignut 24. kolovoza 2006. godine. Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku, koju je donijela sutkinja Mirna Grgić-Radojčić, proglasivši ugovor između Nikolić i ZABA-e ništetnim.

Druga je to ovakva presuda koju je ista sutkinja donijela u proteklih 15 dana. Obrazloženje presude gotovo je identično onome od 1. travnja kada je presudila u korist tužitelja Ivice Butora.

Zanimljivo, oboje su imali istoga odvjetnika - Slavena Karabana iz Vinkovaca, koji zastupao i svog sugrađanina Tomislava Borkovića, a koji je u lipnju prošle godine također dobio prvostupanjski spor, ali je on u međuvremenu vraćen na ponovno suđenje.

Vlado Kos, Vlado Kos / Cropix / Vlado Kos, copyrighted
Osijek, 160415.Sutkinja Opcinskog suda u Osijeku Mirna Grgic-Radojcic proglasila je nistetnim ugovor o stambenom kreditu u svicarskim francima izmedju Zagrebacke banke i Ivone Nikolic u vrijednosti 110 tisuca svicarskih franaka.Na fotografiji: tuziteljica Ivona Nikolic.Foto: Vlado Kos / Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:28