IZBORI U HDZ-u

Velika bitka vodit će se u vukovarskom HDZ-u, šef za Zagrebačku županiju bit će Željko Turk?

Jednu struju predvodi Tomislav Čuljak koji se zalaže za to da šef te županijske organizacije postane ministar Mario Banožić
Željko Turk
 Ivan Klindić/Cropix

Nastavak unutarstranačkih izbora u HDZ-u održat će se, kako je najavljeno, 22. studenoga i 6. prosinca, a prema sadašnjim informacijama, u dijelu njihovih organizacija ne očekuju se veće promjene, dok bi u nekima moglo biti prilično burno.

U stranci se neslužbeno priča kako bi se velika bitka mogla voditi u HDZ-u Vukovarsko-srijemske županije. Tamo se, navodno, za prevlast bori više struja. Jednu predvodi Tomislav Čuljak koji se zalaže za to da šef te županijske organizacije postane ministar Mario Banožić.

No, taj prijedlog, navodno, ima puno protivnika u stranci, a ni vrhu HDZ-a nije svejedno da Banožić uđe u tu utrku, pa onda kao ministar tu bitku izgubi.

- To sigurno ne bi dobro odjeknulo, zato se toliko i premišljaju - rekao nam je sugovornik iz HDZ-a.

Za poziciju šefa HDZ-a Varaždinske županije, navodno, bit će dva kandidata - sadašnji šef te organizacije Anđelko Stričak i Siniša Jenkač.

Iako se u kuloarima neko vrijeme nagađalo da bi novi šef HDZ-a Zagrebačke županije mogao postati Damir Mikuljan, neki HDZ-ovci ističu kako je izvjesnije da to postane Željko Turk. Novi šef HDZ-a Istarske županije vjerojatno će biti bivši ministar turizma Anton Kliman, dok je još nejasna situacija u HDZ-u Ličko-senjske županije.

Promjene se zasad ne očekuju u vodstvu HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije gdje bi trebao ostati Branko Bačić, međimurskog HDZ-a gdje je Darko Horvat, Primorsko-goranskog kojeg vodi Oleg Butković, Šibensko-kninskog kojemu je na čelu Nediljko Dujić, Splitsko-dalmatinskog gdje je Ante Sanader te HDZ-a Zadarske županije kojeg vodi Božidar Kalmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 02:19