REZOLUTNI RADIĆ

‘Većina u kojoj su SDSS i Možemo! ne dolazi u obzir! Obratite pažnju na ono što je jučer rekao Pupovac...‘

Mi se ne bojimo novih izbora, poručio je Radić i zahvalio Grbinu...

Mario Radić, Ivan Penava

 Vlado Kos/Cropix

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je danas da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!

Domovinski pokret imao je sastanke sa svim opcijama prošli tjedan te danas razne konzultacije, rekao je Radić novinarima u Zagrebu dok je još trajala sjednica stranačkog predsjedništva.

- Nismo davali više izjava jer nismo željeli unositi nemir u prostor. Imali smo sastanke sa svim opcijama prošli tjedan. Danas smo imali razgovore sa SDP-om, sada imamo Predsjedništvo stranke... Koje još traje. Ponovili smo odluku od prije dvije godine koji je stav DP-a jer imamo nekih novih članova Presjedništva. Potvrdili smo odluku - nismo za većinu u kojoj su SDSS i Možemo!. Ponavljam, SDSS i Možemo!. Nitko ne priča o nacionalnim manjinama i uvijek smo za zaštitu nacionalnih manjina. Naš je stav vrlo principijelan: te dvije stranke nisu konstituirane na ustavan način. Nećemo ulaziti sada u to koji su to razlozi. Pupovac je jučer rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši: politička segregacija SDSS-a. Obratite pažnju na tu novokovanicu. Hoće li sad svatko u RH koji nije dio vlasti optužiti one koji budu sasstavljali vlast da je segregiran? Mislim da je to vrlo nekorektno i da je to stvaranje pritiska, pod plaštom žrtve koji nije primjeren ni trenutku ni civilizacijskom nivou Republike Hrvatske - rekao je, između ostalog, Radić.

Radić kaže da ne zna tko će biti dio većine ni hoće li Domovinski pokret ići s HDZ-om.

- Mi ne znamo tko će biti dio većine i hoće li DP uopće ići s HDZ-om. Mi to još uvijek nismo dogovorili. I još jedna stvar - bilo je puno kalkulacija o imenima, ministarstvima... Ništa od toga nije dogovarano. Niti jedno ime nije izgovoreno - rekao je Radić.

- Mi danas iz pregovora nismo vidjeli koja većina se može sastaviti - odgovorio je Radić na pitanje o nedostajanju ruku za sastav Vlade. - Domovinski pokret se ne boji novih izbora, to vam svima mora biti jasno. Mi ni od jednog našeg stava i principa nećemo odustati - istaknuo je.

Radić se zahvalio predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu jer nisu iscurili detalji sa današnjih pregovora. - Mi nikoga nećemo ucjenjivati niti dati nekome da nas ucjenjuje - kazao je.

Rekao je da je pitanje Izbornog zakona "kao jeti": - Svi pričaju o njemu, ali nitko ga nije vidio.

- Domovinski pokret je otvoren za sve opcije, ali od svojih stavova ne odustajemo - dodao je Radić.

Radić je na kraju razgovora s novinarima odgovorio i na pitanje je li se razgovaralo o datumu novih izbora: - Ne!

DP je kao treća snaga po broju osvojenih mandata danas održao novu rundu razgovora sa SDP-om, dok bi se razgovori s HDZ-om trebali nastaviti u 18,15 sati u Banskim dvorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:22