Proslava zavičajne udruge

Večer Mostara okupila mnoštvo poznatih u zagrebačkom hotelu Westin

Večeri su nazočili i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, kao i rektori zagrebačkog i mostarskog sveučilišta Stjepan Lakušić i Zoran Tomić

Izbornik Josip Sesar

 Rezo/

Tradicionalna Večer Mostara u Zagrebu u hotelu Westin okupila je brojne Mostarce koji žive u hrvatskom glavnom gradu. Okupljenima se obratio domaćin, predsjednik udruge Klub Mostaraca, dr. Ante Barišić, istaknuvši važnost ovih susreta za jačanje veza između dva grada te izrazio zadovoljstvo velikim odzivom i podrškom koju su dobili od svih prisutnih.

image

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić

Rezo/
image

Ivan Tomić, dr. Vlado Ćubela, Ivan Radić

Rezo/

"Cilj udruge je povezivanje Mostaraca u Zagrebu, jačanje veza između našeg rodnog grada i grada u kojem sada živimo i prenošenje ljubavi i emocija prema Mostaru na našu djecu. Udruga je bitna jer kroz nju možemo pomoći svome gradu i vratiti dug koji imamo jer nas je Mostar podigao i odgojio, usmjerio nas u životu, a Zagreb nadogradio kako bismo postali osobe kakve jesmo. To je naša obaveza", rekao je Barišić.

image

Krešimir Gabrić, Vice Oršulić, Hrvoje Čuvalo, Ivan Šabić, Gojko Jelavić

Rezo/
image

Predsjednik HNS BiH dr- Dragan Čović

Rezo/
image

Ornela Vištica i Boris Čerkuč

Rezo/

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić istaknuo je da su Mostarci, bez obzira kamo ih život vodio, zainteresirani da se njihov rodni grad razvija punim potencijalom.

image

Rukometaš Marino Marić

Rezo/
image

Presjednik Barišić i gradonačelnik Kordić

Rezo/
image

Predsjednik udruge dr. Ante Barišić

Rezo/

"Sasvim sigurno da zajedno možemo napraviti puno više za grad koji toliko volimo, naš Mostar. Posebno kada se radi o Zagrebu i RH. Jedan smo narod u dvije domovine i svi koji obnašamo političke dužnosti na ovim prostorima radimo kako bi ta veza bila što snažnija kroz vrijeme. Zato je važno da se u rad ove naše organizacije uključi što više ljudi kako bismo razmjenjivali ideje i pomagali jedni drugima u korist Mostara", rekao je Kordić.

image

Predsjednik udruge Barišić sa suprugom

image

Organizacijsk odbor i vodstvo udruge

Rezo/

Večeri su nazočili i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, kao i rektori zagrebačkog i mostarskog sveučilišta Stjepan Lakušić i Zoran Tomić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 17:34