SKANDAL U BJELOVARU

Vapaj očajne majke: Mojim curicama pisma nosi poštar osuđen za bludničenje

Ilustracija
 Cropix

BJELOVAR - "Samohrana sam majka dviju maloljetnih djevojčica. One su obično prijepodne same kod kuće dok sam ja na poslu. Gledaju televiziju, pišu zadaću ili se igraju. Tri ili četiri puta tjedno poštu donosi poštar koji je pravomoćno na bjelovarskom Općinskom sudu osuđen zbog bludnih radnji! Pomozite, ne želim više tu osobu vidjeti ni blizu moje kuće".

Stoji to u dramatičnom pismu, a poslala ga je majka koja nije znala kako drugačije reagirati. Moli za pomoć, ne zna što da radi, kome da vjeruje, da li da pita uopće nekoga o tome, hoće li ju tek tada bludnik „uzeti na zub“.

U nastavku pisma pita sve mjerodavne kako je uopće moguće da čovjek koji je zakonom osuđen zbog bludničenja radi taj posao. Ne postoje li u „Hrvatskoj pošti osobe koje su to trebale znati i provjeriti prije nego li su ga zaposlile kao poštara.

Na poslu svakodnevno strepi i pri samoj pomisli da se dotični „mota“ oko njene kuće. Svako malo telefonira kući, naziva djevojčice i pita ih je li sve u redu. Strogo im je zabranila otvaranje vrata, ali svjesna je da one moraju izaći, moraju ići u školu, pa svakodnevno strahuje.

- Znam da će ovo moje pismo završiti u košu za smeće, a bludnik će i dalje obavljati dobro plaćen posao, dok ću ja i dalje strepiti. Pomozite! - zaključuje u svom pismu čitateljica.

Njene navode provjerili smo na bjelovarskom Općinskom sudu i dobili povratne informacije koje u potpunosti potvrđuju sve ono što je čitateljica spominjala.

- Osoba za koju pitate osuđena je za kazneno djelo protiv slobode i spolnog ćudoređa - bludnu radnju. Presudom izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci, a temeljem stavke Kaznenog zakona, primijenjena je uvjetna osuda. Dakle, izvršenje zatvorske kazne odgađa se na vrijeme od dvije godine, pod uvjetom da okrivljenik ne počini novo kazneno djelo - kaže glasnogovornica bjelovarskog Općinskog suda, Gordana Malvić potvrđujući kako je presuda pravomoćna.

U bjelovarskoj podružnici Hrvatskih pošta, navodno, nisu raspolagali informacijama da je njihov zaposlenik osuđen zbog bludničenja.

Potvrdio je to Višeslav Majić, izvršni direktor u Uredu za korporativne komunikacije Hrvatskih pošta.

- Poslodavac će pokrenuti postupak otkazivanja ugovora u slučaju da ta priča dospije u javnost jer se u tom slučaju radi o rušenju ugleda poslodavca i gubitka povjerenja prema radniku zbog kojeg nastavak radnog odnosa više nije moguć - stoji u odgovoru Višeslava Majića.

Napominje kako je radnik ugovor na neodređeno potpisao 31. prosinca 2010. godine te u dosadašnjem radu nije bilo primjedbi niti prigovora na njegov rad. Majić tvrdi kako prilikom zapošljavanja nisu imali saznanja o činjenici da je poštar osuđivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 20:16