SUNCE, SUNCE...

VAKULINA PROGNOZA Od sutra opet razdoblje sunčanog vremena, ali neće biti potpuno idilično

VAKULINA PROGNOZA VREMENA Od sutra opet razdoblje sunčanog vremena, ali neće biti potpuno idilično

Prošli je tjedan bilo više kiše no sunca, no izgleda da se vrijeme popravlja i da nas, počevši od danas, očekuje razdoblje pretežno sunčanog vremena. Ovo razdoblje trebalo bi potrajati nekoliko tjedana, najavljuje Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Uz sve više sunčanih sati, očekuje se da će i poslijepodnevna temperatura zraka rasti. Već danas se očekuje više od 20°C. Već sutra u većini Hrvatske oko 24, u unutrašnjosti Dalmacije i 27°C, a od subote do vjerojatno srijede diljem će zemlje biti iznadprosječno toplo za kraj svibnja i početak lipnja, uz najčešću najvišu temperaturu zraka između 25 i 30°C.

Ipak, neće biti potpuno idilično, barem što se unutrašnjosti tiče. Na Jadranu će, napose srednjem i južnom, prevladavati vedro ili malo oblačno, vjerojatno i cijeli sljedeći tjedan, a u sjevernim će krajevima, osobito kopnenog područja, biti i prolaznih naoblačenja, uz mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova, već potkraj subote u Međimurju, Zagorju i Podravini, a tijekom nedjelje i još ponegdje. Ni početkom novoga tjedna u unutrašnjosti neće biti sasvim stabilno, osobito ne u srijedu, prognozira Vakula na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:43