JOŠ JEDAN KIŠNI VIKEND

Uživajte u suncu. Za vikend nam dolazi novi vodeni val.

 Goran Šebelić/Cropix

ZAGREB - Hrvatskom će tijekom vikenda proći još jedan vodeni val, iako znatno slabiji od onog koji je uzrokovao katastrofalne poplave u zagrebačkom i velikogoričkom okružju.

Potvrdili su nam to u Državnom hidrometeorološkom zavodu gdje kažu da razloga za zabrinutost ipak nema.

- Već u petak prijepodne počet će nove kiše na istarskom području, a tijekom noći sa subote na nedjelju kiše će pogoditi i Gorski kotar te sjeverozapadnu Hrvatsku. Najviše kiše očekujemo na istarskom i riječkom području te u Gorskom kotaru, oko pedeset litara po četvornom metru. Slabije kiše očekujemo i u Slavoniji - rekla nam je dežurna prognostičarka DHMZ-a.

Slabije kiše očekuju se mjestimice i u Sloveniji, no nema opasnosti od stvaranja značajnije vodene bujice. Dr. Duško Trninić, pomoćnik ravnatelja zavoda, kaže kako će dotad vodostaji rijeka značajno opasti, pa će korita rijeka bez problema “progutati” nadolazeći vodeni val.

- Kiše koje nas očekuju ne bi trebale biti tog intenziteta da uzrokuju bilo kakve probleme - kaže Trninić, koji u suradnji sa hidrolozima svakodnevno izrađuje prognoze vodostaja diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 19:28