FAJT NA PRISAVLJU

Uprava HRT-a traži njenu smjenu, a Silvija Luks odgovara: Proglasili su me babarogom jer su u strahu. E neću dati ostavku!

Hrvatskom saboru podastrijet ću dokaze o kršenju zakona i interesnoj uzurpaciji javnog vlasništva kojeg provodi Uprava HRT -a. Sabor će odlučiti kako će, kada i koga smijeniti - najavljuje Silvija Luks, predsjednica Nadzornog odbora HRT-a čija Uprava traži od Sabora da je se razriješi zbog, kako kažu, kršenja zakona i propisa te štete koju je nanijela javnoj televiziji.

Silvija Luks kaže da je ovakav zahtjev Uprave ne čudi: Oni me pokušavaju smijeniti od prvog dana otkako sam imenovana predsjednicom NO-a HRT-a. Oni pokušavaju to napraviti zato što ja jako dobro znam što oni rade.

A ako se to nastavi, HRT će postati privatna tvrtka jedne interesne grupe koja će raditi s tuđim novcem i imovinom za svoju korist, a većina zaposlenika HRT-a naći će se na ulici. Upozoravala sam Upravu da to ne čine. No, oni su plasirali spinove protiv mene i dizali tužbe - tvrdi Luks i nastavlja:

Proglašena sam babarogom, a otkako su bivši 'privremenjaci' postali legalna Uprava razbahatili su se jer su dobili zakonsku osnovu da rade što god hoće. Najavila sam ostavku, no, nakon ovoga zahtjeva za razrješenjem, neću je dati - kaže Luks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:17