NOĆNA AKCIJA ISTRAŽITELJA

UHIĆENA MARINA LOVRIĆ MERZEL! Policija čak šest sati pretraživala kuću sisačke županice

Uhitili su je agenti PNUSKOK-a, prema nalogu USKOK-a, što nedvojbeno znači da se istraga protiv Merzel širi i na neka mnogo ozbiljnija djela
 Mate Piškor/CROPIX

Sisačka županica Marinu Lovrić Merzel, protiv koje je USKOK nedavno otvorio istragu zbog nenamjenskoga trošenja oko 180.000 županijskih kuna, uhićena je tijekom jučerašnjega dana zbog sumnji na nove financijske malverzacije.

Uhitili su je agenti PNUSKOK-a, prema nalogu USKOK-a, što nedvojbeno znači da se istraga protiv Merzel širi i na neka mnogo ozbiljnija djela. Naime, prema svemu sudeći, u USKOK-u su zaključili da je za interes ovoga novoga poglavlja istrage protiv Merzel bitno da ona ovaj put bude lišena slobode, odnosno pritvorena, što znači ili kako postoji opasnost od utjecaja na neke svjedoke ili uništavanja dokaza, ili da bi mogla ponoviti djelo.

Informaciju o uhićenju nije nam mogao potvrditi nitko od službenih izvora, međutim, kako neslužbeno doznajemo, Merzel je noć provela u sisačkoj policiji, a danas bi trebala biti prebačena u Zagreb u prostorije USKOK-a.

Sinoć su službenici PNUSKOK-a u njezinoj prisutnosti pretraživali županičinu kuću na sisačkom Zelenom brijegu u ulici Drage Radovića.

Za svjedoke pri pretrazi kuće pozvano je nekoliko županičinih susjeda. Nakon što su čak šest sati, u nazočnosti svjedoka, pretraživali kuću, istražitelji su odnijeli nekoliko kutija dokumenata.

Pretrazi i uhićenju bio je nazočan i sisački odvjetnik Dragan Crnković.

USKOK je protiv Merzel nedavno otvorio istragu zbog sumnji da je od 2009. do 2013. godine u više navrata u objektu Hrvatskih šuma, u šumi Brezovica, organizirala privatne proslave svojih rođendana te rođendana članova svoje obitelji, zatim pripremne sastanke s vladajućim vijećnicima Županijske skupštine, a i vlastitu svadbu, ali je te troškove hrane i pića zatim platila Županija.

Neke od ovih optužbi protiv Merzel javno je iznijela bivša čelnica kabineta županice Jasmina Jovev, koja je rekla kako je sve podatke dala Državnom odvjetništvu.

No, osim ovih inkriminacija, policija je, kako se neslužbeno doznaje, istraživala i navode da je odlukom županice Merzel zapravo za nekoliko milijuna kuna preplaćena zgrada hitne pomoći u Sisku.

Županija je u travnju 2012. od autokuće Lav Auto Popec kupila prostor od 1100 kvadrata uz 900 kvadrata zemljišta za 9,8 milijuna kuna, iako je jedan drugi poduzetnik tada Županiji nudio na prodaju zgradu od 676 kvadratnih metara i 1000 kvadrata zemljišta i parkirališta za otprilike 3,5 milijuna kuna. Jesu li upravo ove optužbe bile razlog za uhićenja Merzel, znat će se tek danas, kada bi trebala biti odvedena na ispitivanje u prostorije USKOK-a u Gajevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:09