OKRETNI BARBA LUKA

U vlasništvu obitelji Bebić vile od 7 i pol milijuna kuna

Luka Bebić prijavio je prije dvije godine mjesečna primanja od 24 tisuće kuna, a nekretnine je procijenio na 4 milijuna kuna
 Siniša Sunara/CROPIX

TISNO - Ljudi mi zavide jer mi tvrtka dobro posluje, a ti ako što trebaš, javi mi se, sredit ćemo - rekao je Ante Bebić, sin predsjednika Sabora Luke Bebića, svom susjedu Damiru Buriću u Tisnom koji tvrdi da Ante bespravno gradi vilu vrijednu gotovo pola milijuna eura . Burić kaže da je Ante gradilište obilazio svaki tjedan, a viđao je i Luku Bebića u pratnji tjelohranitelja.

- Sada je oko posjeda podigao zid od 1,70 metara i posadio raslinje - kaže Burić. Susjedi Bebića prozivaju jer je, kažu, prešao zadane gabarite postojeće građevinske dozvole, a vila je kažu slična zgradi američkog veleposlanstva u Teheranu, pa su je prozvali Vila Teheran.

Dio zdanja srušili

Parcela koju su Bebići kupili 2005. ima približno 360 četvornih metara, a sa strmine blizu mora puca pogled na otok Murter. Dio zdanja su srušili, a susjedi su ih prvi put prijavili 2007. Uz spornu garažu od 24 kvadrata susjedi su istaknuli i problem septičke jame izgrađene neposredno uz njihove posjede. Ante Bebić tvrdi da za sve ima potrebne dozvole.

Obitelj Bebić, među ostalim, posjeduje i stan na zagrebačkom Ružičnjaku od 126 kvadrata s podrumom, garažom i vrtom koji vrijedi oko 460 tisuća eura, a prošle su godine prodali stan u Petrinjskoj od 93 kvadrata.

Luka Bebić obnovio je obiteljsku kuću od 77 četvornih metara u mjestu Desne, a posjeduje i vikendicu u Komarnom, također u neretvanskoj dolini u blizini Metkovića. Procjenjuje se da ta kuća veličine 120 kvadrata vrijedi milijun i pol kuna.

Luka Bebić bez komentara

Prije dvije godine prijavio je mjesečna primanja od 24 tisuće kuna i ušteđevinu od 25 tisuća eura, a nekretnine je procijenio na 4 milijuna kuna.

Supruga Gerda vlasnica je poljoprivrednog zemljišta u Samoboru, građevinskog zemljišta u Markuševcu vrijednog 120.000 eura. Luka Bebić nije želio komentirati priču oko vile u Tisnom.

- Sve zainteresirane strane mogu provjeriti građevinske i ostale dozvole za kuću - poručila je njegova glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 12:07