POLICIJA PORUČILA

U vezi požara na Čiovu uhićene dvije osobe

‘Po noći smo uspješno radili odbijanje od svih putova, izgorjelo je preko 400 hektara‘, rekao je zapovjednik trogirskih vatrogasaca

Kanader gasi požar na Čiovu

 Sasa Buric/Cropix

Policijski službenici su odmah na terenu započeli postupak obavljanja provjera i utvrđivanja činjenica vezanih uz požar koji je jučer, 27. srpnja 2023.godine oko 15:20 sati izbio u mjestu Žedno na otoku Čiovo, poručila je jutros splitska policija.

- Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. Tijekom jutra obaviti će se očevid i u tijeku je istraživanje, izvijestili su iz splitske policije.

Iza vatrogasaca na Čiovu je besana noć. No trud se itekako isplatio s obzirom da su na otoku u petak rano ujutro gorjela još samo dva manja požara.

U uvali Mavarštica situacija je puno povoljnija nego jučer. Na požarištu mjestimično još ima plamena i izdimljavanja, a tijekom noći na terenu je bilo 145 vatrogasaca i 45 vozila koji su aktivno čuvali požarište. Unatoč jakom vjetru koji je puhao i otežavao gašenje, vatrogasci su uspjeli jučer tijekom popodneva i noći spriječiti njegovo širenje stoga nije bilo opasnosti za objekte, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Čitavu noć vatru su držali pod kontrolom, a čim je svanulo pridružili su im se i kanaderi.

Zapovjednik trogirskih vatrogasaca Marin Buble je jutros za Radio Split kazao da je požar i dalje aktivan no da bi zračne snage trebale dovršiti posao.

‘Po noći smo uspješno radili odbijanje od svih putova, izgorjelo je preko 400 hektara‘, rekao je Buble.

Podsjećamo, na Čiovu, odmah iznad naselja Okrug Gornji u popodnevnim satima u četvrtak izbio je požar koji se zbog vjetra vrlo brzo proširio. Na terenu je smjesta izašlo nekoliko vatrogasnih društva s područja Trogira i Kaštela, a požar je na kraju gasilo 150 vatrogasaca i 6 kanadera i air traktora.

‘Ovo je najveći i najgori požar ove godine! Uz bok ovom što je bio kraj Šibenika... Užas jedan!‘, rekli su vatrogasci koji su se čitavu noć borili s vatrenom stihijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:54