OPET POGORŠANJE

U utorak i srijedu temperature idu ispod nule, nisu baš dobre vijesti ni za vrijeme sljedećeg vikenda

Sutra nas očekuje promjenljivo oblačno i vjetrovito. Mjestimice će padati kiša

Tamni oblaci

 Ivana Nobilo/Cropix/Cropix

Večeras u Hrvatsku stiže nova promjena vremena. U ranim poslijepodnevnim satima u većini predjela bit će još uvijek djelomice sunčano, a zatim slijedi jače naoblačenje sa Zapada, s kišom koja će pasti najprije na sjevernom Jadranu, a do kraja dana i u drugim dijelovima Hrvatske. U noći se lokalno očekuje obilna kiša te izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru. Temperatura će uglavnom biti između 15 i 20 stupnjeva.

Sutra nas očekuje promjenljivo oblačno i vjetrovito. Mjestimice će padati kiša, a lokalno može biti izraženijih pljuskova, osobito na obali.

U višem gorju uz pad temperature je najavljena susnježica ili snijeg.

Umjeren sjeverozapadni vjetar na istoku i na Jadranu s jakim udarima, popodne će okrenuti na vrlo jak sjeverni, a duž obale na jaku i olujnu buru.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 4 do 9 °C, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C. Navečer će na kopnu uz daljnje razvedravanje biti osjetno hladnije.

image

Vremenska prognoza za 7 dana

DHMZ

Za sutra je na Kvarneru izdan narančasti meteoalarm, što znači da će pojačana bura tijekom dana oslabiti, ali će navečer mjestimice biti jaka ili vrlo jaka s najjačim udarima vjetra od 65 do 95 kilometara na sat.

Što se tiče idućega tjedna, vrijeme će se stabilizirati, uz sunčana i oblačna razdoblja. Najhladnija jutra nas očekuju u utorak i srijedu kada će se temperature u unutrašnjosti spuštati do -1°C.

Vrijeme će ostati stabilno sve do petka a onda će nam kiša opet pokvariti planove za vikend. Petak navečer, zadnji dan ožujka, nosi nam nove padaline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 19:13