LUKSUZ NA GRDOSIJI

U Split je uplovio drugi najveći kruzer ikad sa čak 4600 putnika: Cijena noćenja? Vrtoglava! A evo što sve sadrži

Dug je 330 metra i zauzeo je vanjski lukobran gradske luke, a ima 16 restorana, 14 barova, 18 aktivnosti i deset drugih sadržaja

‘Norwegian Epic‘

 Joško Ponoš/cropix/

Jutros je oko 6 sati u splitsku trajektnu luku stigao kruzer "Norwegian Epic" sa čak 4.600 putnika i 1.582 člana posade.

Sa svojih 330 metara dužine zauzeo je vanjski lukobran gradske luke, a tri metra dijele ga od titule najvećeg putničkog broda koji je ikad uplovio u Split. Najveći je bila MSC "Fantasia" od 333 metara.

image

Plovidba kroz Hrvatsku traje 12 dana

Joško Ponoš/cropix/

"Norwegian Epic" izgrađen je 2010. godine, a u trenutku izgradnje bio je treći najveći kruzer na svijetu., prenosi Slobodna Dalmacija.

Brod ima 16 restorana, 14 barova, 18 aktivnosti i deset drugih sadržaja raspoređenih na 19 paluba (od kojih je njih 15 namijenjeno putnicima).

image

Drugi najveći kruzer ikad

Joško Ponoš/cropix/
image

Brod ima 16 restorana, 14 barova, 18 aktivnosti i deset drugih sadržaja raspoređenih na 19 paluba

Joško Ponoš/cropix/

Na brodu možete pronaći i popularni Startbucks, restorane i barove insprirane Ibizom "samo za odrasle", a tu je i Skyy Vodka Ice Bar inspiriran izvornim ledenim hotelima u Skadinaviji.

Bar je jedinstvena smrznuta komora nalik arktičkom gdje su šank, sjedala i čaše u potpunosti napravljeni od leda, a temperatura se održava na - 8,33 Celzijusovih stupnjeva.

Tu su i sadržaji za najmlađe, tako se na palubi na vrhu broda smjestio i Aqua Park s vodenim tobogamima, bazenima i hidromasažnim kadama.

image

Sadržaja ne nedostaje, a nude se rezervacije koje traju tjedan dana, te 11 do 14 noćnih plovidbi.

Joško Ponoš/cropix/

Nisu zakinuti ni tinejdžeri koji imaju svoje utočište u "Entourage Teen Clubu" gdje je roditeljima zabranjem ulaz, a mjesto je posvećeno filmovima, umjetnosti, glazbi, video igrama i plesnim zabavama.

Casino, wellness i spa sadržaji, izrada profesionalnih portreta, teretana, organizirane šetnje i trčanje samo su neke od mnoštva aktivnosti koje ovaj brod nudi.

image

"Norwegian Epic" izgrađen je 2010. godine, a u trenutku izgradnje bio je treći najveći kruzer na svijetu

Joško Ponoš/cropix/
image

Čak 4600 putnika

Joško Ponoš/cropix/

Ljubitelji umjetnosti mogu posjetiti i kazalište s Broadwayskim predstavama i mjuziklima svjetske klase, dok se u "Headliner’s Comedy Clubu" održavaju nastupi vrhunskih komičara. Sadržaja ne nedostaje, a nude se rezervacije koje traju tjedan dana, te 11 do 14 noćnih plovidbi. Plovidba koja uključuje Hrvatsku traje 12 noći, a polazak je iz Trsta te brod na tom putovanju posjeti ukupno 12 različitih luka.

image

Od hrvatskih gradova, osim Splita, jedno od stajališta ovog kruzera je i grad Dubrovnik

Joško Ponoš/cropix/

Cijena krstarenja na "Norwegian Epicu" ovisi o tipu kabine, a kreće se od 731 eur za unutarnju kabinu do 1,249.71 eura za apartman. Ovo je cijena cjelokupnog boravka dok je cijena jedne noći 60 eura za unutarnju, a 98 za apartman. To znači da je noćenje na ovoj plovećoj grdosiji jeftinije nego u brojnim splitskim smještajnim jedinicama.

Od hrvatskih gradova, osim Splita, jedno od stajališta ovog kruzera je i grad Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:18