VELIKA ŠKRTICA

U slučaju smrti u obitelji evo što nasljeđujete i na što imate pravo koje vam nitko ne može oduzeti. Osim u jednom slučaju...

Napravili smo mini istraživanje. Pogledajte video

Velika škrtica

U slučaju smrti, članovi najbliže familije često ne znaju na što sve imaju pravo i što im pripada pa je Velika škrtica napravila mini istraživanje.

Za primjer smo uzeli suprugu te u našem kratkom videu napravili kratki pregled iz kojeg je moguće vidjeti kako se po domaćim propisima dijeli imovina, što u slučajevima kad je pokojnik za sobom ostavio živuće roditelje te što ukoliko nije imao djece.

Po hrvatskim propisima, nasljeđivanje ide ili prema Zakonu o nasljeđivanju ili pak u skladu s oporukom, a za pojedinca postoji mogućnost i da se nasljedstva odrekne, ukoliko to želi.

Nasljeđuje se po nasljednim redovima, a pravilo kaže da onaj najbliži red isključuje mogućnost nasljeđivanja osoba iz daljnijih redova, a u slučaju da pokojnik nije imao rodbine, tada njegovo nasljedstvo prelazi na jedinicu lokalne samouprave, i one se tog nasljedstva ne mogu odreći.

U našem kratkom videu pogledajte kako izgleda taj proces i na što sve putem treba paziti.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

image

Velika škrtica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 10:09