OD IZVORA DO MORA

U Pleternici 60-ak volontera zajedno prikupljalo ambalažni otpad

Zajedničkim snagama, uz trud i entuzijazam svih sudionika, uspjeli smo uljepšati naše okruženje, kaže gradonačelnica Marija Šarić

Od izvora do mora - Pleternica

 Privatna Arhiva/

U sklopu ekološkog projekta Od izvora do mora u Pleternici je u subotu održana akcija prikupljanja nemarno bačenog ambalažnog otpada na gradskim i prigradskim površinama, s fokusom na naselje Ivanindvor. Snage je udružilo 60-ak volontera među kojima su bili djelatnici gradskih ustanova, predstavnici i članovi lokalnih udruga, članovi volonterskog kluba, mjesnih odbora, a u pratnji roditelja stigli su i članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Pleternice.

Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, ponosna je na sugrađane koji su sudjelovali u akciji prikupljanja ambalažnog otpada.

“Danas smo pokazali što znači zajedništvo i ljubav prema našem gradu. Zajedničkim snagama, uz trud i entuzijazam svih sudionika, uspjeli smo uljepšati naše okruženje. Ovakve akcije su od vitalne važnosti jer ne samo da doprinose očuvanju prirode, već i jačaju našu zajednicu. Posebno mi je drago vidjeti toliko mladih volontera, roditelja i djece, jer oni su budućnost Pleternice”, rekla je Marija Šarić.

image

Od izvora do mora - Pleternica

Privatna Arhiva/

Zahvalila se svima koji su sudjelovali i doprinijeli da njihov grad bude čišći i ljepši.

“Zajedno možemo postići velike stvari“, poručila je gradonačelnica Pleternice.

Jedan od volontera, koji su umjesto opuštanja za vikend odlučili zasukati rukave i uljepšati prirodu u kojoj žive, bio je i Tomislav Vidaković, volonter i predsjednik Udruge za sport i rekreaciju „Grbavica“.

“Sudjelovanje u ovakvim akcijama za mene je važno jer vjerujem da svatko od nas može doprinijeti očuvanju prirode. Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju i što smo zajedničkim snagama učinili nešto korisno za našu zajednicu. Ovakve akcije nisu samo prilika da uljepšamo okoliš, već i da naučimo mlađe generacije o važnosti brige o prirodi te da im pokažemo primjerom kako svatko može tome doprinijeti“, izjavio je Tomislav Vidaković.

image

Od izvora do mora - Pleternica

Privatna Arhiva/

Ekološki projekt Od izvora do mora organiziraju Coca-Cola, Jutarnji list, Konzum i Udruga gradova. Cilj je akcijama čišćenja potaknuti na primjereno odlaganje ambalažnog otpada, a sadnjom drveća doprinijeti smanjenju ispuštanja ugljikovog dioksida i snižavanju temperature zraka. Najbolji mali, srednji i veliki grad izabrat će se prema broju volontera i količini prikupljenog otpada.

Ako Pleternica osvoji titulu najboljeg malog grada, nagradu od 15 tisuća eura iskoristit će za obnovu gradskog parka sadnjom drveća koje je tijekom olujnog nevremena uništeno do neprepoznatljivosti. Obnova će omogućiti djeci ugodnije mjesto za igru te ponovno stvaranje prijateljskog i zdravog okruženja za odrastanje.

image

Od izvora do mora - Pleternica

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 22:20