NENAJAVLJENA SINDIKALNA AKCIJA

U Međimurju, Varaždinu i Zagorju ne voze vlakovi! UPRAVA HŽ-A 'Ovo je sabotaža!'

Koprivnica, 280110.Tridesetgodisnjak iz Starigrada pregledavajuci naponski vod medjunarodnog putnickog vlaka prezivo je udar struje 24000 volti na zeljeznickom kolodvoru u Koprivnici.Na slici: Ilustracija koprivnicki zeljeznicki kolodvor.Foto: Nikola Wolf / Podravski list / Cropix
 Nikola Wolf / Podravski list / C

Na području regionalne jedinice Varaždin, koja obuhvaća Međimursku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju, Sindikat strojovođa Hrvatske provodi nenajavljenu sindikalnu akciju te stoga strojovođe ne voze većinu vlakova, priopćeno je iz HŽ-a .

Uprava HŽ Putničkog prijevoza priopćila je da je tijekom jutra otkazano dvadesetak vlakova.

Sindikat kao razloge navodi navodnu neispravnost željezničkih vozila, navodi Uprava HŽ Putničkog prijevoza, koja međutim smatra da većina navedenih nedostaka nije vezana uz sigurnost željezničkih vozila, zbog čega Uprava "ove postupke Sindikata strojovođa Hrvatske može okvalificirati i kao sabotažu".

"Tijekom jutra otkazano je 20-ak vlakova te je time načinjena šteta svim putnicima s navedenog područja. Sindikat ovakvim akcijama narušava ugled cijelom HŽ Putničkom prijevozu, trgovačkom društvu u kojom rade njegovi članovi", navodi se HŽ-ovu u priopćenju.

"HŽ Putnički prijevoz je u procesu restrukturiranja u sklopu kojega će se nabavljati nova vozila kako bi se obnovio vozni park, također radi se na informatizaciji sustava te drugim aktivnostima kako bi se putnicima pružila što kvalitetnija usluga, a ovakvo djelovanje sindikata sigurno ne doprinosi tim procesima", navodi HŽ.

"S obzirom na to da je akcija nenajavljena, stručne službe HŽ Putničkog prijevoza ulažu maksimalne napore kako bi održale promet zamjenskim autobusima, no na žalost, autobusa nema dovoljno", kaže se u priopćenju u kojem se putnici mole da koriste i druga prijevozna sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 05:00