OBUSTAVA RADA

U Lidlu potvrdili da je dio njihovih zaposlenika u štrajku, objasnili su gdje je nastao problem

Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja - kažu u Lidlu

Štrajk radnika u Lidlu

 /Čitatelj Portala Danica.hr

Nakon što je dvadesetak zaposlenika u centralnom skladištu trgovačkog lanca Lidl u četvrtak obustavilo rad zbog nezadovoljstva obračunom plaća koje su im isplaćene za kolovoz, o svemu se oglasio i Lidl Hrvatska. Potvrdili su da je dio njihovih zaposlenika u logističko-distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću "privremenom obustavom rada izrazilo svoje nezadovoljstvo plaćama za srpanj i kolovoz".

- Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu - odgovorili su na tvrdnje zaposlenika koji su u štrajku.

- Takav dobrovoljni bonus isplatili smo i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću - dodali su iz Lidla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:30