STIŽE VODENI VAL

U Karlovcu se pripremaju za novo proglašavanje redovitih mjera obrane od poplave

U pripravnosti su i na terenu vatrogasci te ostale operativne snage Civilne zaštite, kao i zaposlenici gradskih tvrtki

Karlovačko područje i u rujnu se borilo s poplavama

 Robert Fajt/CROPIX

U karlovačkim naseljima uz rijeke podijeljeno je u srijedu i četvrtak 4000 vreća s pijeskom, a punjenje većeg broja vreća se nastavlja, jer se za petak očekuje proglašavanje redovitih mjera obrane od poplava, priopćeno je u četvrtak sa sjednice gradskog Stožera Civilne zaštite.

Procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda su da će zbog obilnih kiša u Gorskom kotaru najveći val Kupom u Karlovcu prolaziti u noćnim satima na petak pa Stožer poduzima mjere zaštite, sve u koordinaciji s ugroženim dijelovima grada Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić i Koritinja.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama zaduženima za razne radove na području grada Karlovca da zajedno sa svojim izvođačima radova “kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima”.

U pripravnosti su i na terenu vatrogasci te ostale operativne snage Civilne zaštite, kao i zaposlenici gradskih tvrtki.

Najavljeno je također da je kolegij Stožera u kontinuiranom zasjedanju i da će u popodnevnim satima informirati građane o stanju obrane od poplave, a kontakti Stožera su: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i 099 5284 728.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:26