POVIŠENI VODOSTAJI

U Karlovcu proglašene izvanredne mjere obrane od poplava

Iz karlovačke Gradske uprave izvijestili su da su vreće napunjene pijeskom dostavljene u prigradska naselja

Arhivska fotografija

 Robert Fajt/Cropix

U Karlovcu su u četvrtak proglašene izvanredne mjere obrane od poplava nakon što je vodostaj Kupe u 16 sati izmjeren na 754 centimetara, dok je Korana u Karlovcu u to vrijeme izmjerena na 713, a iz Hrvatskih voda su rekli da će vodostaj Kupe padati od 21 sat i da ne treba brinuti.

Sat ranije vodostaj Kupe je bio 749 centimetara, a Korane 707 i na snazi su bile redovne mjere obrane od poplava.

Iz karlovačke Gradske uprave izvijestili su da su vreće napunjene pijeskom dostavljene u prigradska naselja Kobilić, Husje, Donje Mekušje, Vodostaj, Gradac, Šišljavić i Koritinju, a da su zbog obilnih padalina i izlijevanja rijeke zatvorene prometnice Sv. Florijan i Šišljavić kod kućnog broja 173 te da se očekuje zatvaranje prometnica Rilj, Brodarci i Donje Mekušje.

"Stožer Civilne zaštite Karlovca i dalje prati situaciju i o svim će novim informacijama redovito obavještavati javnost", poručili su iz Grada Karlovca.

Vršitelj dužnosti voditelja ispostave Vodnogospodarska ispostava za mali sliv „Kupa“ Zoran Pavlović je rekao Hini da matematički model ukazuje da će Kupa u Karlovcu narasti oko 19 sati na 765 centimetara, da se očekuje da će stajati na toj razini par sati, a onda padati.

"To ništa ne ugrožava grad", poručio je Pavlović i dodao da se Dobra bila izlila iz Đulinog ponora u Ogulinu poplavivši jedno parkiralište, ali da se ubrzo vratila u korito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:51