DOBRE VIJESTI

U Hrvatskoj cijepljena svaka treća odrasla osoba: ‘Ovo su ohrabrujući podaci...‘

Epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a
Ilustracija
 Ivo Ravlic/Cropix

Jučer, 19. svibnja, utrošeno je 43.890 doza cjepiva čime je broj osoba cijepljenih najmanje jednom dozom dosegao 1,109.161, dok je 341.008 osoba cijepljeno s dvije doze. Time je 27% ukupnog stanovništva odnosno 33% odraslog stanovništva cijepljeno najmanje jednom dozom, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Sukladno navedenim podacima s platforme eCijepih, s današnjim danom u Republici Hrvatskoj je cijepljena svaka treća osoba, što predstavlja velik pomak i napredak u odnosu na početak svibnja kad je HZJZ izvijestio kako je s prvim danom u svibnju cijepljen svaki peti građanin Hrvatske.

- Ovo su ohrabrujući podaci koji nam daju razloga za optimizam u ispunjavanju cilja da do kraja lipnja cijepimo više od polovine punoljetnih građana Republike Hrvatske. Cijepljenje ide prema planu, epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, pogotovo u kontekstu predstojeće turističke sezone, izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

image
Podaci o broju cijepljenih
HZJZ

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (31,0% ukupnog stanovništva, odnosno 37,6% odraslog stanovništva), a cijepljenje drugom dozom u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (12,0% ukupnog, odnosno 14,4% odraslog stanovništva).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:28