‘SECRET RESORT‘

U divljoj uvali na hrvatskom otoku niče luksuzni turistički megakompleks vrijedan 80 milijuna eura!

Na veličanstveni krajolik tajnovite jadranske oaze još je prije nekoliko godina bacila oko tvrtka iz Mauricijusa

Kompleks ”Secret Resort” na Šolti

 evaco-secretcroatia.com

"Secret Resort" naziv je turističkog projekta koji će se uskoro realizirati u ozračju divlje ljepote uvale Šipkova kod Maslinice na otoku Šolti.

U toj, kako joj i turističko ime govori, tajnovitoj i skrovitoj oazi uživat će gosti željni mira i tišine, uz apsolutno očuvanje veličanstvenog krajolika na koji je prije nekoliko godina bacila oko tvrtka iz Mauricijusa koja u luksuzni kompleks planira uložiti 80 milijuna eura, javlja Slobodna Dalmacija.

Svoju radost ne krije Nikola Cecić Karuzić, načelnik Općine Šolta, koji u prvom redu vidi mogućnost zapošljavanja dvjestotinjak djelatnika koliko će trebati kada projekt luksuznih vila s bazenima bude u punom zamahu. Budući da se radi o kapitalnoj investiciji započetoj suradnjom između hrvatskih i međunarodnih arhitekata, produbili su i spojili svoju stručnost kako bi projektirali novi sadržaj.

image

Pogled na resort/animacija

evaco-secretcroatia.com
image

Izgled jedne od budućih luksuznih soba

evaco-secretcroatia.com

Od prekrasnih pogleda, do uslužnih objekata po mjeri unutar resorta gdje nijedan kamen nije preokrenut kako bi budućim zajedničkim klijentima pružili jedinstven koncept na otoku Šolti koji nudi brojne sadržaje kao što su vrhunski restorani, wellness centar & spa i mala marina.

U Općini se nadaju da će dizajneri prilagoditi interijer kako bi odgovarao ‘‘karakteru otoka Šolte‘‘.

- Vjerujemo u skoru realizaciju projekta, jer su se investitori u dosadašnjem pokazali vrlo ozbiljnim na način da su financijski pomogli izgradnju prometnice od Maslinice do uvale Šipkova, a vlastitim sredstvima iskazali su se i oko uređenja stare vijećnice - tvrdi Cecić Karuzić.

image

Kompleks "Secret Resort" na Šolti

evaco-secretcroatia.com
image

Uvala u kojoj je planirana gradnja kompleksa

Joško Šupić/Cropix

Predsjednik ulagačke grupacije Norbert Couvreur i njegov tim arhitekata došli su na ideju izgradnje pet različitih tipova vila. Bit će to redom - tajne vile s po jednom ili dvije spavaće sobe, zatim luksuzne vile s po dvije i tri spavaće sobe, te kuće u nizu s po dvije i tri spavaće sobe, ali privatnim bazenom s pogledom na Šipkovu.

U uvali na zapadnoj obali Šolte nalazit će se i penthousei s bazenima bez ruba i punim panoramskim pogledom na Jadran, zatim su planirana tri restorana, studio za maslinovo ulje i marina. U sklopu namjenske rekreacijske zone izgradit će se različiti mali skriveni otvoreni i natkriveni prostori za sportske aktivnosti.

- Blizina prirode - aktivnosti opuštanja, poput prostora za meditaciju i jogu, bit će ponuđene međunarodnoj klijenteli koja sve više izražava potrebu za pronalaskom mjesta gdje će biti potpuno odsječeni od gužve i prometa. Kako bi zadovoljio njihove potrebe, resort će gostima osigurati punu uslugu, uključujući i vozače na otoku, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:26